Hyppää sisältöön

Loskakeli ja vettä kaikissa olomuodoissa – Vuosi vaihtuu Etelä-Savossa ikävässä säässä

Uudenvuoden aattoiltana sataa lunta, räntää ja vettä ja lämpötila on selvästi plussan puolella.

ilotulitus
Mikkeli järjestää uudenvuodenaattona ilotulituksen kello iltakuudelta Pankalammen ympäristössä ja keskiyöllä Naisvuorella. Savonlinnassa ilotulituksen järjestävät paikalliset yrittäjät.
Tuukka Lukinmaa

Parasta aikaa kaupattavat uudenvuoden ilotuliteraketit saadaan kaiken todennäköisyyden mukaan ampua taivaalle varsin ankeassa säässä.

Uudenvuoden aattona on alkuillasta odotettavissa jopa vesisadetta juuri siihen aikaan, kun Mikkelissä järjestetään kello 18 kaupungin ensimmäinen ilotulitus Pankalammen ympäristössä.

– Aattona on sellainen lauha tuulahdus, ja raketit ammutaan plussalukemissa. Alkuillasta Etelä-Savon yli kulkee sadealue, jossa sadetta tulee luultavasti kaikissa olomuodoissa: ensin lunta, sitten räntää ja vielä tihkusadetta, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eerik Saarikalle.

– Loskakeli, Saarikalle tiivistää.

Aaton myöhäisiltaa ja yötä kohti sade loppuu. Lämpötila saattaa kohota jopa kolmeen plusasteeseen kääntyäkseen viimeistään uudenvuoden päivänä taas pakkaselle. Vuoden 2023 ensimmäinen viikko alkaa miinusmerkkisissä lukemissa.

– Ensi viikon ennustettavuus ei ole ensi viikkoon saakka hirveän hyvä. Voi olla aika lauhaakin, voi olla lumipyryäkin riippuen siitä miten matalapaineet kulkevat

Suosittelemme sinulle