Hyppää sisältöön

Kajaanissa uutta vuotta otetaan vastaan taas Kaupunginlammen ympäristössä – raketit valaisevat taivaan kello 20

Esimerkiksi Ristijärvellä Saukkovaaran rinteet ry järjestää ilotulituksen urheilukentällä kello 18. Vuoden päättää perinteinen ilotulitus Vuokatinrinteillä kello 24.

ilotulitus
Uutta vuotta otetaan vastaan perinteisesti ilotulituksin.
Tiia Korhonen

Kajaanin kaupungin uuden vuoden vastaanotto järjestetään lauantaina 31. joulukuuta Kajaanihallin ja Kaupunginlammen ympäristössä jo toista kertaa.

Vastaanotto siirrettiin viime vuonna pois kaupungin keskustasta Kauppatorilta, jotta Kajaaninjoessa talvehtivat linnut saavat olla rauhassa. Kaupungin tapahtumatuottaja Satu Pyykkönen kertoo, että ratkaisu osoittautui toimivaksi, joten vastaanotto pidetään samassa paikassa myös tänä vuonna.

– Kajaanihallin ja Kaupunginlammen alue on laaja, joten näkyvyys on siellä monelta suunnalta hyvä ja ihmiset voivat sijoittua alueelle väljästi. Tulossa on hyvä ja ponteva vastaanotto ilotulituksineen.

Pyykkösen mukaan perinteisesti uuden vuoden vastaanotto on saanut paljon ihmisiä liikkeelle. Sitä ei ennakkoon kuitenkaan tiedetä, kuinka paljon tapahtumaan on tulossa väkeä.

Tuhansia, sanotaanko näin, mutta sitä on ollut aina vaikea arvioida. Turvallisuutta on kirjattu ainakin 2 000 kävijään, mutta enemmänkin voi olla.

Uuden vuoden vastaanotto alkaa kello 19.40 Kajaanin Mieslaulajien kuoroesityksellä. Tämän jälkeen Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eeva Aavakare tuo kaupungin tervehdyksen ja noin kello 20 on ilotulitus. Suomen Ilotulitus Oy ampuu raketit Makkolan puoleiselta rannalta Tulevaisuus muistomerkin läheisyydestä.

Omien ilotulitteiden tuonti tapahtuma-alueelle on kielletty.

Pyykkönen muistuttaa, että paikan päälle kannattaa saapua ajoissa, jotta uuden vuoden vastaanotto voi alkaa turvallisesti ja ilman ruuhkia. Tapahtuma-alueen (siirryt toiseen palveluun) (Kajaanin kaupunki) läheisyydessä on useita paikoitusalueita, kuten Kajaanihallin monitoimikenttä sekä Ratakadun, Tehdaskadun ja Satamakadun tienvarsien pysäköintipaikat. Lisäksi paikoitustilaa on kävelymatkan päässä Keskuskoulun, Seminaarinkoulun ja entisen Linnan lukion piha-alueilla.

– Viime vuodesta opittuna poistuvaa liikennettä ohjataan monitoimikentältä Purolan ja Mainuan suuntaan, jotta parkkialueelta pääsee pois jouhevasti. Lisäksi toivomme, että parkkeeraukset hoidettaisiin turvallisesti oikeille paikoille. Riskinä on aina, että tietä ylittäessä voi tulla onnettomuuksiakin.

Uutta vuotta otetaan vastaan myös muualla Kainuussa.

Esimerkiksi Ristijärvellä Saukkovaaran rinteet ry järjestää ilotulituksen urheilukentällä kello 18. Kuhmossa kaikille kaupunkilaisille avoin vastaanotto alkaa kello 18.30 Kuhmo-talolla. Kaupunginjohtaja Tytti Määttä pitää puheen kello 21, jonka jälkeen taivaalle ilmestyvät valomerenä raketit.

Vuoden päättää Sotkamossa perinteinen ilotulitus Vuokatinrinteillä kello 24.

Aiheesta voi keskustella 31. joulukuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle