Hyppää sisältöön

Rakettien myynti kasvoi paljon koronavuosina ja sesongin odotukset ovat alalla kovat – Joensuun Prisma on yksi maan vilkkaimmista myyntipisteistä

Rakettimyynti on yltänyt korona-ajan ennätysvilkkaalle tasolle. Ihmiset ovat käyttäneet hieman aiempaa vähemmän rahaa rakettiostoksiin.

Simo ja Sari Inkinen rakettiostoksilla.
Simo ja Sari Inkinen päättivät ostaa vähemmän raketteja tänä vuonna yleisen kustannusten kasvun takia. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Karina Huttunen

Rakettien myynti on käynnistynyt vauhdikkaasti tänäkin vuonna.

Korona-aikana rakettien kuluttajamyynti kasvoi jopa kolmanneksella, ja alalla on hyvät odotukset tämän vuoden sesongista.

Suomen Ilotulitukselta ja Rakettitukusta kerrotaan, että ensimmäisten päivien myynnit ovat olleet yhtä vilkkaita kuin parina edeltävänä vuonna. Molemmat yhtiöt ovat varautuneet sesonkiin suuremmalla määrällä raketteja kuin edellisenä vuonna.

Joensuun Prisman myyntipiste on ollut yksi maan vilkkaimmista, mutta kauppa on käynyt hyvin muuallakin. Rakettimyyjä Ilari Nissinen kertoo, että K-Market Ylämyllyllä Liperissä myynti kiihtyy tyypillisesti viimeisinä päivinä.

Raketteihin käytetään vähemmän rahaa

Nissinen myy raketteja kahdeksatta vuotta. Suuria muutoksia ei ole vuosien varrella tullut, mutta monien rakettien käyttöohjeet ovat selkeytyneet. Rakettien ohella padat ovat kasvattaneet suosiotaan. Tänä vuonna yleinen kustannusten kasvu on näkynyt ostokäyttäytymisessä, ja ihmiset käyttävät aikaisempaa vähemmän rahaa raketteihin.

– Viime vuonna keskihinta oli 80 euron paikkeilla ja nyt se on ollut suunnilleen 60 euroa. Osa ostaa vain pienempiä raketteja noin 20 eurolla, Nissinen pohtii.

Polvijärveläisille Sari ja Simo Inkiselle tärkein uudenvuodenperinne on ollut yhdessäolo perheen kanssa. Rakettejakin on yleensä ammuttu lasten kanssa, mutta tänä vuonna perhe ostaa niitä hieman vähemmän yleisen kustannusten nousun takia.

– Polvijärvellä on ollut yleensä joka vuosi ilotulitusnäytös, ja käymme sen yleensä katsomassa. Se on aika paljon pudottanut kustannuksia, Sari Inkinen sanoo.

Suosittelemme sinulle