Hyppää sisältöön

Poliisikoira Ogi pelasti itsetuhoisen hengen – palkittiin viirillä

Ogi-koira seurasi Lohjalla kadonneen henkilön jälkiä noin 600 metrin matkan. Se löysi henkilön olosuhteista, joissa hän olisi muutoin menehtynyt.

En hund med en flagga framför sig
Poliisikoira Ogin palkitsemistilaisuus järjestettiin Espoon pääpoliisiasemalla Kilossa. Kuva: Polisinrättningen i Västra Nyland
Rosa Lehtokari

Poliisikoira Ogi palkittiin Suomen poliisikoirayhdistyksen hengenpelastusviirillä. Yhdistys myönsi kunniaviirin myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhemmalle konstaapelille.

Koirapartion ansiosta kadonneeksi ilmoitettu henkilö löytyi olosuhteissa, joissa hän olisi ilman poliisikoiraa menehtynyt. Etsintä tapahtui alkusyksystä Lohjalla.

Ogi-koira seurasi etsittävän henkilön jälkiä maastossa noin 600 metrin matkan. Jäljestyksen lopuksi se kääntyi kohti rantaa, josta koirapartiomies huomasi kohti vettä johtaneet kengänjäljet.

Tuulisista olosuhteista huolimatta poliisit havaitsivat etsittävän henkilön vedessä. Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen helikopteri ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen pintasukeltajat. Henkilö saatiin pelastettua.

Ogi teki laadukasta työtä ja se oli etsinnässä avainasemassa, Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Rodultaan Ogi on belgianpaimenkoira malinois. Se taitaa henkilöetsinnän lisäksi myös esine- ja huumausaine-etsinnän sekä voimankäyttötilanteet.

Suosittelemme sinulle