Hyppää sisältöön

Heikot ajokelit voivat työllistää Oulun poliisilaitosta uutena vuotena – juhlinnan sen sijaan uskotaan pysyvän rauhallisena

Tänä vuonna uusi vuosi sijoittuu viikonlopulle. Ylikomisario Jyrki Kivirinta arvelee, että juhlinta ei välttämättä työllistä poliisia normaalia viikonloppua enempää.

kirkas ilotulite räjähtää taivaalla
Kivirinta kertoo, että aiempina vuosina poliisia on työllistänyt alkoholin käytöstä johtuvat häiriöt.
Emilia Pakkala

Vietetään uutta vuotta rauhallisissa olosuhteissa ja huomioidaan ympärillä olevat. Tällaisen ohjeen uuden vuoden viettoon antaa Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Tänä vuonna uusi vuosi sijoittuu viikonlopulle, ja siksi Kivirinta arvelee, ettei se tule työmäärällisesti välttämättä eroamaan normaalista viikonlopusta. Sen sijaan huonot ajokelit saattavat aiheuttaa tehtäviä: tällä hetkellä tien pinnat ovat monin paikoin sohjoisia sekä liukkaita räntä- ja lumisateiden vuoksi.

– Etenkin menoliikenteessä voi olla hankaluuksia, kun ihmiset siirtyvät matkailukeskuksiin. Toivon malttia kuljettajille.

Kivirinta kertoo, että aiempina vuosina poliisia on työllistänyt alkoholin käytöstä johtuvat häiriöt. Myös ilotulitteet ja kotihälytykset ovat aiheuttaneet jonkin verran tehtäviä.

Tänä vuonna Oulun kaupungin uudenvuoden juhlassa luvassa ei ole ilotulitusta, vaan ohjelmasta löytyy esimerkiksi valotaidetta, sekä kuoro- ja sirkusesitys. Ylikomisario Jyrki Kivirinta pitää mahdollisena, että ilotulitteiden poisjääminen rauhoittaa uuden vuoden viettoa.

Kivirinta muistuttaa myös turvallisuuseikoista ja suojavarusteiden tärkeydestä, mikäli ilotulitteita aikoo itse ampua.

– Huomioidaan sää ja mietitään, kannattaako ampua, jos olosuhteet voivat aiheuttavat vaaraa. Turha ottaa turhia riskejä, Kivirinta kuittaa.

Juttua korjattu 31.12. kello 8.21: Jutussa haastateltavan sukunimestä käytettiin sekä Kivirintaa että Kivirantaa. Korjattu kaikki oikeaan muotoon eli Kivirinta.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Voit keskustella aiheesta 31. joulukuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle