Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin tulevat alokkaat jatkavat yhteismajoituskokeilua – kokemukset ovat olleet enemmän myönteisiä kuin kielteisiä

Kokeilun merkittävimpinä hyötyinä on havaittu ryhmäkiinteyden kehittyminen, tiedonkulun ja majoitustilojen käytön tehostuminen. Yhteismajoitukseen osallistuminen perustuu edelleen osallistujien vapaaehtoisuuteen.

varusmiehet kävelee lumessa, jalankälkiä
Kainuun prikaatilla koulutetaan jääkäreitä, sissejä, tykkimiehiä, pioneereja, viestimiehiä, ajoneuvonkuljettajia ja huoltomiehiä Pohjois-Suomen erityisolot hallitseviksi joukoiksi. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Sanna Kähkönen

Kainuun prikaatissa aloittaa tänään maanantaina palveluksensa noin 1800 alokasta. He jatkavat vuonna 2020 aloitettua yhteismajoituskokeilua. Varusmiespalveluksen yhteismajoituskokeilu jatkuu Valtioneuvoston viime viikkoisella päätöksellä tämän vuoden loppuun saakka.

Yhteismajoituskokeilun kokemukset ovat olleet enemmän myönteisiä kuin kielteisiä. Kokeilun merkittävimpinä hyötyinä on havaittu ryhmäkiinteyden kehittyminen, tiedonkulun ja majoitustilojen käytön tehostuminen.

Yhteismajoitukseen osallistuminen perustuu edelleen osallistujien vapaaehtoisuuteen.

Kainuun prikaatilla yhteismajoituskokeilu aloitettiin heinäkuussa 2020.

Kainuun prikaatilla koulutetaan jääkäreitä, sissejä, tykkimiehiä, pioneereja, viestimiehiä, ajoneuvonkuljettajia ja huoltomiehiä Pohjois-Suomen erityisolot hallitseviksi joukoiksi.

Alokkaat tulevat pääosin Pohjanmaalta (29 prosenttia), Pohjois-Pohjanmaalta (13 %), Pohjois-Savosta (20 %), Pohjois-Karjalasta (12 %), Keski-Suomesta (18 %) ja Kainuusta (7 %).

Aiheesta voi keskustella 3. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle