Hyppää sisältöön

Oulussa vesi tanssii valoteoksessa, sirkus ja kamarikuoro esiintyvät illalla – näin Oulun uudenvuoden juhlasuunnittelu on sujunut

Oulun kaupungin tuottaja Eeva Ojala on häärinyt uudenvuoden juhlan parissa syksystä saakka. Järjestelyistä on selvitty ilman suurempia haasteita.

Eeva Ojala ja Janita Jämsén valmistelevat uudenvuoden juhlaa Oulun kauppatorilla.
Oulun kaupungin tuottajien Eeva Ojalan ja Janita Jämsénin vuosi vaihtuu töiden merkeissä. Iltakahdeksalta koittaa huipennus, kun uudenvuoden juhla alkaa. Kuva: Emilia Pakkala / Yle
Emilia Pakkala

Oulun kaupunki on päättänyt, että vuosi voi vaihtua myös ilman ilotulitteiden poksahtelua.

– Selvitimme ilotulitteiden ympäristövaikutuksia, ja tulimme siihen lopputulemaan, ettei ilotulitus ole kaupungin ympäristö-ohjelman mukainen. Siitä syystä päätimme etsiä jotain muuta näyttävää, kertoo Oulun kaupungin tuottaja Eeva Ojala.

Perinteisessä kaupungin järjestämässä uudenvuoden juhlassa nautitaankin tänä vuonna Tanssivat vedet -valoteoksesta, sirkustaiteesta ja Oulun kamarikuoron esityksestä.

Siitä, tuleeko tästä Ouluun perinne, ei vielä ole tietoa.

– Tuleville vuosille ei vielä ole tehty suunnitelmia. Mutta toivomme tietysti, että teos on näyttävä. Pian nähdään, miten tämän vuoden tilaisuus sujuu ja katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo, Ojala tuumii.

Onko kaupunkilaisilta sitten tullut katkeraa palautetta siitä, ettei ilotulitteita ole? Ojalan mukaan asia on herättänyt keskustelua. Oululaiset yrittäjät kuitenkin järjestävät ilotulituksen Nallikarissa, joten Ojala uskoo kaikille löytyvän mieluista ohjelmaa.

Oulun uudenvuoden Tanssivat Vedet -valoteoksen testailuja uudenvuoden aattona.
Tanssivat vedet -valoteoksessa hyödynnetään vettä, valoa, musiikkia ja pyrotekniikkaa. Vesi voi nousta jopa kymmeneen metriin. Uudenvuodenaattona teosta testailtiin aamulla pienellä teholla. Kuva: Emilia Pakkala / Yle

”Mieli on hyvä ja rauhallinen”

Ojala kertoo, että Oulun kaupungin tapahtumatiimi on aloittanut jo syksyllä suunnittelemaan uudenvuoden juhlaa. Alussa hiottiin isoja linjoja, sen jälkeen on siirrytty yksityiskohtien viilaamiseen. Tapahtuman työstäminen on sujunut ilman suurempia haasteita.

– Tapahtuman järjestämisessä on tiettyjä kulmakiviä. Tietenkin välillä stressikäyrät saattavat nousta, mutta tällä hetkellä mieli on hyvä ja rauhallinen, Ojala kertoo.

Ojalan vuosi vaihtuu töiden merkeissä Oulun kauppatorilla. Tätä hän ei kuitenkaan pidä lainkaan pahana asiana. Hän on myös tehnyt itselleen uudenvuodenlupauksen, joka ei kuitenkaan rajoitu pelkästään uuteenvuoteen.

– Elää omannäköistä elämää. Se on hyvä luvata itselleen muulloinkin kuin uutena vuotena, Ojala kertoo.

Oulun kaupungin uudenvuoden juhla alkaa uudenvuodenaattona kello 20. Tanssivat vedet on nähtävissä vielä tilaisuuden jälkeen koko aattoillan ajan vuoden vaihtumiseen saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Voit keskustella aiheesta 1. tammikuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle