Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen ajautui baanalta ulos, karsiutuminen sprintissä ei kuitenkaan harmittanut: ”Tämä oli nyt tällainen pakollinen paha”

Koronasta toipunut Iivo Niskanen avasi maailmancupin kautensa Tour de Skillä, vapaan hiihtotavan sprintin karsinnalla. Sunnuntain takaa-ajoon hän aikoo laittaa vilkun päälle.

Anu Karttunen,
Laura Arffman

Iivo Niskanen joutui avaamaan maailmancupin kautensa kenties vaikeimmalla mahdollisella matkalla, vapaan hiihtotavan sprintillä. Niskanen oli kuitenkin karsinnan ensimmäisellä kierroksella hyvässä vauhdissa, mutta sitten sattui jotain.

– Laskin vallin yli ja vähän ajauduin ulos siltä hiihdetyltä baanalta. Taisi 20 sijaa pudota, Niskanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Ihan jees siihen asti, mutta tosiaan toinen kierros meni sillä tavalla huonosti. Nyt ei kuitenkaan puhuta jatkoon pääsystä, joten sillä ei niin ole väliä.

Niskanen oli karsinnan 57:s ja jäi 14,10 sekuntia karsinnan voittaneesta Norjan Johannes Hösflot Kläbosta. Erävaihe jäi näin kaukaiseksi haaveeksi, mutta se ei Niskasta haitannut.

– Ei harmita. Tässä oli ihan riittävästi tälle päivälle. Huomenna saa sitten hiihtää. Tämä oli nyt tällainen pakollinen paha.

Niskanen on joutunut odottamaan maailmancupin avausstarttiaan pitkään, sillä hän sairastui koronaan juuri ennen Rukan maailmancupia. Hän pääsi palaamaan harjoittelun pariin kaksi viikkoa sairastumisensa jälkeen, mutta normaalia harjoittelua hän on tehnyt vasta parin viikon ajan.

Niskanen ei oikein osannut sanoa, vastasiko hänen menonsa ja tuntemuksensa kisaladulla toisiaan.

– Vaikea sanoa, kun ei ole tullut hirveästi tällaisia tehtyä taas vuoteen. Huominen näyttää sitten enemmän, edellisen kerran maailmancupin sprinttiä Oberstdorfissa uudenvuodenpäivänä hiihtänyt Niskanen sanoi.

Tällä kaudella uudenvuodenpäivänä hiihdetään huomattavasti parempi matka Iivo Niskaselle, sillä Val Müstairissa on ohjelmassa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailu.

Eli huomenna vilkku on päällä?

– On varmasti.

Sprintin erävaihe alkaa kello 14.55, suora lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa sekä Ylen verkkosivujen seurannassa.

Suosittelemme sinulle