Hyppää sisältöön

Tappelut, häiriökäyttäytymiset ja kotihälytystehtävät työllistivät poliisia vuodenvaihteessa

Vuoden vaihtuminen näkyi poliisitehtävien lisääntymisenä ainakin Itä-Suomessa.

Uudenvuoden ilotulitukset Joensuussa.
Kuva: Emilia Saukkonen / Yle
STT-Yle

Uudenvuoden juhlinta on kuitenkin näkynyt myös hälytystehtävissä. Esimerkiksi Itä-Suomen poliisi kertoo alkuillan olleen poliisin näkökulmasta vielä rauhallinen, mutta noin iltakahdeksan aikoihin tehtävien määrä alkoi kasvaa ympäri Itä-Suomea.

Poliisilla oli vuodenvaihteen juhlinnan keskellä tehtäviä liittyen häiriökäyttäytymiseen julkisilla paikoilla, minkä lisäksi poliisi kertoo tulleen kotihälytystehtäviä. Useampaan näistä hälytyksistä liittyivät myös alkoholi ja ilotulitteet.

Puolenyön jälkeen partiot puolestaan kohtasivat ihmisten välisiä riitoja, jotka olivat joissain tapauksissa yltyneet myös tappeluiksi.

Edellä mainittujen lisäksi Itä-Suomen poliisi kohtasi myös vahingontekoja sekä vastasi erinäisiin liikenteeseen liittyviin hälytyksiin.

– Pääasiassa näitä olivat tieltä ulossuistumiset tai päihtyneenä ajamiset, poliisi tarkentaa tiedotteessa.

Aamuyötä kohti mentäessä hälytystehtävien määrä rauhoittui Itä-Suomen alueella.

Raketteja ammuttiin ihmisiä ja rakennuksia kohti

Ilotulitteista tuli Itä-Suomen poliisille ilmoituksia etenkin Etelä- ja Pohjois-Savossa, missä raketteja kerrottiin ammutun muun muassa kohti ihmisiä ja rakennuksia.

Lounais-Suomessa poliisi puolestaan listasi ammutun kohti autoja, ihmisiä, taloja ja sähkölinjoja. Poliisi kertoi ammutun väkijoukossa ja parvekkeelta, minkä lisäksi sanottiin alaikäisten ampuneen.

– Kun ei vaan mitään sattuisi, Lounais-Suomen poliisi toivoi alkuyöstä puoli yhden aikoihin julkaisemassa tviitissään.

– Kyse siis tietenkin ilotulitteista, tarkennettiin seuraavassa tviitissä vain hetkeä myöhemmin.

Suuria rakennuspaloja sammutettiin Lapinjärvellä ja Helsingissä

Lapinjärvellä syttyi myöhään lauantai-iltana tulipalo suuressa varastorakennuksessa. Pelastuslaitos joutui purkamaan rakenteita palon sammuttamiseksi, mutta omaisuusvahingot jäivät kohtuullisen pieniksi.

Helsingin Kannelmäessä pelastuslaitos oli puolestaan lähtenyt aamuyöstä sammuttamaan tulipaloa kaksikerroksisessa koulurakennuksessa, kertoi Helsingin pelastuslaitos Twitterissä. Paikalle kerrottiin alkuunsa lähetetyn 16 yksikköä.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin pelastuslaitos kuitenkin kertoi, että rakennuspalo oli saatu nopeasti hallintaan, ennen kuin se oli päässyt leviämään syvemmälle rakenteisiin. Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo oli ilmeisesti ilkivaltaisesti aiheutettu, ja poliisi tutkii syttymissyytä.

Suosittelemme sinulle