Hyppää sisältöön

Uudenvuoden yö oli poliisilla erittäin kiireinen: Iiissä tapahtui jopa henkirikoksen yritys

Tehtäviä oli Oulun poliisilaitoksen alueella yli 300 kappaletta.

Poliisiauton kylki, jossa Poliisi -teksti.
Alkuillan aikana suuri määrä tehtävistä oli häiriökäyttäytymisiä. Myöhemmin illalla poliisia työllistivät pahoinpitelyt, henkirikoksen yritys, rattijuopumukset ja tulipalot. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Emilia Pakkala

Uudenvuoden yö oli poliisilla erittäin kiireinen. Tehtäviä oli Oulun poliisilaitoksen alueella yli 300 kappaletta.

Alkuillan aikana suuri määrä tehtävistä oli häiriökäyttäytymisiä, joissa ilotulitteet näyttelivät merkittävää osaa. Myös alle 18-vuotiailta löydettiin runsaasti ilotulitteita. Ilotulitteita ammuttiin ihmisiä ja rakennuksia päin, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Ainakin yksi ihminen on loukkaantunut ilotulitteiden vuoksi, mutta vakavilta vammoilta on vältytty.

Myös useat pahoinpitelyt työllistivät poliisipartioita illan ja yön aikana. Erityisesti pahoinpitelyitä tapahtui aamuyön tunteina.

Iissä tapahtui jopa henkirikoksen yritys, jossa tekijän epäillään lyöneen asianomistajaa teräaseella. Asianomistaja vietiin sairaalaan ja epäilty otettiin kiinni.

Myös tulipalot aiheuttivat jonkun verran tehtäviä. Lumijoella paloi asumaton parakkirakennus ja Ylivieskassa varastorakennus ja sen sisällä ollut traktori. Molemmissa tapauksissa syttymissyytä selvitetään.

Lisäksi rattijuopumukseen syyllistyneitä jäi kiinni liikenteenvalvonnassa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Voit keskustella aiheesta 3. tammikuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle