Hyppää sisältöön

Lapin poliisilla kiireinen uusivuosi: Torniossa nuoret räjäyttelivät ilotulitteita liikekiinteistössä – Kemissä ammuttiin rakennuksia kohti

Poliisilla riitti vuodenvaihteessa kiirettä muun muassa pahoinpitelyjen ja rattijuopumusten kanssa. Sen piti puuttua myös ilotulittamiseen.

Poliisin hihamerkki
Poliisilla riitti uuden vuoden viikonloppuna kiirettä ainakin Rovaniemellä ja Meri-Lapissa. Kuvituskuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Eeva Kuivas

Lapin poliisilla on ollut kiireinen uusivuosi. Rovaniemellä poliisia työllistivät useat pahoinpitelyilmoitukset sekä lukuiset yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät.

Rikosilmoituksia kirjattiin lähinnä pahoinpitelyistä, joita tapahtui keskustan ravintoloissa ja yksityisasunnoissa. Poliisin mukaan pahoinpitelyilmoituksia tuli määrällisesti hieman tavanomaista viikonloppua enemmän.

Rovaniemen poliisia työllistivät myös muutamat rattijuopumus- ja omaisuustehtävät. Juopumuksen vuoksi poliisilaitoksella yönsä vietti reilut 10 henkilöä, mikä on aikaisempiin vuodenvaihteisiin verrattuna vähäinen määrä.

Meri-Lapissa poliisia työllistivät rattijuopumukset, häiriökäyttäytymiset ja pahoinpitelyt. Vuorokauden aikana tehtäviä oli 88, joista 63 tuli ilta- tai yöaikaan. Poliisi otti kiinni yhteensä kuusi henkilöä.

Myös ilotulittaminen työllisti

Poliisin mukaan ilotulitteita ammuttiin Torniossa sellaisissa paikoissa, missä niitä ei olisi saanut ampua. Nuoret esimerkiksi räjäyttelivät pieniä ilotulitteita sisällä liikekiinteistössä. Ilotulitteita ammuttiin myös parvekkeelta keskustassa ja kauppakeskuksen edustalla alueelta, jossa rakettien ampuminen oli kiellettyä.

Kemissä Täikönpuistossa nuoret ampuivat raketteja rakennuksia kohti. Keminmaassa nuoriso ampui ilotulitteita myös koulun pihalla.

Rovaniemen poliisin tarvitsi puuttua rakettien ampumiseen vain muutamassa tapauksessa. Vuodenvaihteen ilotulitusta seurasi keskustan rannalla noin 2 000 ihmistä. Myös Jätkänkynttilän silta oli osittain ruuhkautunut ja liikenne tukkeutui, kun raketteja seurattiin myös sillalta.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle