Hyppää sisältöön

Loimi-Hämeen Jätehuolto: maksuja ei ole korotettu viiteen vuoteen

Tänä vuonna perusmaksuihin on tulossa uusi maksuluokka, joka koskee vähintään viiden asunnon kiinteistöjä.

Roskis.
Roskien lajittelu on tuttua monissa kotitalouksissa. Kuvituskuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Anne-Maria Niskanen

Loimi-Hämeen Jätehuolto pitää kotitalousjätteen käsittelymaksun ja jätehuollon perusmaksun ennallaan. Jätehuoltoyhtiön mukaan maksuja ei ole korotettu viiteen vuoteen.

Päinvastoin yhtiö on alentanut porttimaksua kahdesti viime vuosien aikana. Myöskään vuosittaiseen jätehuollon perusmaksuun ei ole tulossa korotuksia, kertoo LHJ:n toimitusjohtaja Immo Sundholm yhtiön nettisivuilla.

Sundholm muistuttaa, että vakaat kuluttajahinnat johtuvat osittain siitä, että LHJ liittyi muutama vuosi sitten Vaasassa toimivan ekovoimalaitos Westenergy Oy:n osakkaaksi.

– Se on ollut erittäin kustannustehokas hyödyntämisratkaisu sekalaiselle kotitalousjätteelle alueellamme, Sundholm toteaa.

Pakkaus- ja biojätekeräykset

Uutena asiana perusmaksuihin on tulossa uusi maksuluokka vähintään viiden asunnon kiinteistöille. Aiemmin taloyhtiöiltä laskutettiin vakituisen asunnon mukainen perusmaksu, joka perustuu kiinteistön asuntolukuun. Uuden maksuluokan myötä vähintään viiden asunnon kiinteistöjen perusmaksu laskee 14 prosenttia.

Uudessa jätetaksassa on uutena myös astiakohtaiset tyhjennyshinnat tulevalle pakkausjätteiden erilliskeräilylle, joka alkaa 1. heinäkuuta 2023. LHJ:n alueella on käytössä tasataksa, joka tarkoittaa samaa tyhjennyshintaa paikkakunnasta riippumatta.

Biojätteen keräys siirtyy koko toimialueella LHJ:n järjestettäväksi 1. syyskuuta.

Loimi-Hämeen Jätehuolto on 16 kunnan omistama yhtiö, jonka jätteenkäsittelykeskukset toimivat Forssassa ja Säkylässä. Lounais-Hämeen kuntien lisäksi LHJ:n toimialue ulottuu Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle