Hyppää sisältöön

Poliisi vapautti viikonloppuna kiinniotetut järjestyksenvalvojat

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan kolmea järjestyksenvalvojaa epäillään edelleen pahoinpitelyrikoksista, mutta vangitsemisen edellytykset eivät täyttyneet.

Poliisin hihamerkki nahkatakissa.
Poliisilla on tutkinnassa 24 tapausta, jotka liittyvät järjestyksenvalvojiin kohdistuviin rikosepäilyihin. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Jesse Mäntysalo

Itä-Uudenmaan poliisi on vapauttanut kaikki kolme viikonloppuna kiinniotettua järjestyksenvalvojaa.

Komisario Paavo Ritari kertoo, että vangitsemisen edellytykset eivät täyttyneet. Kaikki kolme ovat kuitenkin edelleen epäiltyinä.

– Heitä epäillään pahoinpitelyrikoksista, Ritari sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi eilen maanantaina, että viikonlopun aikana otettiin kiinni kolme järjestyksenvalvojaa todennäköisin syin rikoksista epäiltyinä.

Rikosepäilyt liittyvät kokonaisuuteen, jossa ainakin yhdeksää turvallisuusalan yrityksen Avarn Securityn järjestyksenvalvojaa epäillään erilaisista väärinkäytöksistä työpäiviensä aikana.

Tällä hetkellä poliisilla on tutkittavana 24 tapausta, joiden tapahtuma-ajankohdat sijoittuvat toukokuun ja joulukuun 2022 väliselle ajalle. Tutkittavana on eri asteisia pahoinpitelyrikoksia, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia, salassapitorikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia.

Poliisin mukaan osa järjestyksenvalvojien tekemistä epäillyistä pahoinpitelyistä on kuvattu videolle.

– On mahdollista, että uusia epäiltyjä tulee ilmi, kun käymme tutkinnassa materiaalia läpi, Ritari arvioi.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi viime viikolla epäilevänsä ainakin kuutta järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. Heistä vangittuna on viisi.

Komisario Paavo Ritarin mukaan uusia asianomistajia eli mahdollisia uhreja ei ole ilmoittautunut eilisen jälkeen.

Avarn Security on vahvistanut työntekijöidensä olevan rikosepäilyjen kohteena. Toimitusjohtaja Niclas Sacklén lausui maanantaina tiedotteessa olevansa pahoillaan.

– Yrityksessämme on kaikkea epäasiallista käytöstä kohtaan nollatoleranssi. On valitettavasti todettava, että emme ole täysin onnistuneet tämän periaatteen jalkauttamisessa.

Yhtiö kertoo sisäisen selvityksen lisäksi teettävänsä ulkopuolisen selvityksen yrityskulttuuristaan ja toimintatavoistaan.

Suosittelemme sinulle