Hyppää sisältöön

Iivo Niskasella oli kaikki pielessä Oberstdorfin kympillä: ”Jos seuraavalla kerralla pääsisi kuuteen kilometriin asti”

Iivo Niskanen jätti myös koko Tour de Skin kesken. Suomalaishiihtäjien panos oli vaisu norjalaisten kolmoisjuhliin päättyneessä kisassa.

Joel Sippola,
Laura Arffman
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonloppuna pitkältä kilpailutauolta palannut Iivo Niskanen joutui keskeyttämään kymmenen kilometrin perinteisen väliaikalähtökisan Tour de Skin kolmannalla etapilla Oberstdorfissa. Niskasen kisan alku oli vaisu, sillä esimerkiksi jo ensimmäisellä väliaikapisteellä hän oli jäänyt 16 sekuntia kärjelle.

Keskeyttäminen tarkoitti myös sitä, että koko Tour päättyy suomalaistähden osalta.

– Tänään oli kokonaisvaltaisesti kaikki pielessä. Tietenkin keli muuttui jonkin verran. Tavoite oli olla tänään kärkipäässä, jos olisi halunnut jatkaa kiertuetta. Jonkun verran tietysti painoi eikä ihan palautunutkaan. Ei ollut enää mielenkiintoa jatkaa kisaa, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle.

Niskanen sairastui marraskuussa koronavirukseen, mutta toipui lopulta kisakuntoon. Niskanen piti sunnuntaina Val Müstairin takaa-ajokisassa kahdeksanneksi nopeinta vauhtia, mikä antoi hyviä lupauksia tämän päivän kilpailuun.

– Tähän kisaan latasin eniten ja toivoin onnistuvani. Val Müstairissa oli ihan kohtalainen hiihto, vaikka valmistautuminen ei ollut sinne niin hyvä kuin tänne. Tiesin, että haasteita varmasti tulee.

Niskanen myöntää, että Obersdorfin kilpailu tuli suhteellisen nopeasti. Hän uskoo, että palauttavalla harjoittelulla ja perustreenillä hän on valmiimpi kestämään peräkkäisiä kisoja paremmin.

– Ei auta vaipua synkkyyteen. Jos seuraavalla kerralla pääsisi kuuteen kilometriin asti, Niskanen heitti.

Golberg taipui Kläbolle Oberstdorfissa – norjalaistähti hyvävoimaisena ylivoimainen ykkönen

”Ei onnistuttu tänään”

Tour de Skin kolmannen osakilpailun voittoon hiihti norjalaistähti Johannes Hösflot Kläbo. Hän kasvatti samalla johtoaan kokonaiskisassa.

Kläbo löi toiseksi tulleen Norjan Simen Hegstad Krügerin 12,4 sekunnin erolla. Norja juhli kolmoisvoittoa, sillä Didrik Tönseth oli kolmas.

Päivän yllättäjä oli USA:n nuori Ben Ogden, joka oli kuudes.

Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena 26:s. Perttu Hyvärinen oli 36:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 58:s.

Suomalaiset mieshiihtäjät totesivat kisan jälkeisissä haastatteluissa oikeastaan kaikki jossain määrin, että keli muuttui nopeasti, eivätkä sukset toimineet.

– Ei onnistuttu tänään, eikä onnistunut kyllä moni muukaan. Olosuhde muuttui todella paljon testiajasta kisaan. Alkupään porukalla oli ihan kohtuullisia suksia. Loppupäässä lähtönumerosta 50 eteenpäin suksi ei oikein kellään toiminut, päävalmentaja Teemu Pasanen totesi Yle Urheilulle.

– Rata oli hyvässä kunnossa. Aamulla suolattiin. Laskut olivat kovat ja helpot laskea. Yksi latu muuttui testiajasta paljon sekä myös kisan aikana. Se teki tästä haasteellista.

Suosittelemme sinulle