Hyppää sisältöön

Krista Pärmäkoskelle kauden ensimmäinen palkintokorokesija – sai merkittävää apua sprinttitähdeltä: ”Kuulin, että joku on peesissä”

Oberstdorfin perinteisen kympillä toiseksi hiihtäneelle Krista Pärmäkoskelle palkinkorokesija oli kauden ensimmäinen. Kerttu Niskaselle kisasta tuli iso pettymys monella tavalla.

Krista Pärmäkoski toinen Tour de Skillä! Katso kilpailun kohokohdat
Joel Sippola,
Laura Arffman
Avaa Yle-sovelluksessa

Tour de Skin avausviikonloppu oli Krista Pärmäkoskelta nihkeä, mutta tiistaina perinteisen kympin väliaikalähtökisassa Oberstdorfissa suomalaiskonkarilta nähtiin aivan eri meininkiä. Pärmäkoski tykitti upeasti toiseksi Frida Karlssonin jälkeen. Eroa ruotsalaiseen tuli 16,6 sekuntia.

Pärmäkoski pesi hienon loppukirinsä ansiosta niukasti Norjan Anne Kjesti Kalvån sekä Tiril Undnes Wengin. Hän oli vielä noin kaksi kilometriä ennen maalia neljäntenä parin sekunnin päässä toisena olleesta Wengistä.

Palkinkorokesija on Pärmäkoskelle kauden ensimmäinen. Pärmäkosken meno oli haastavaa Sunnuntaina Val Müstairin perinteisen takaa-ajokisassa, jossa hän oli vasta 18:s.

Moni oli saattanut laskea 32-vuotiaan suomalaisen ulos tämän päivän kärkikamppailusta.

– Olen tiennyt koko ajan olevani hyvässä kunnossa. Mutta kun epäonnea, vääriä suksivalintoja muuta, sitä miettii, onko sitä huonossa kunnossa. Tähän päivään oli hyvä lähteä.

– Oli aika liukas suksi tänään. Meinasi pidot lähteä. Sitten juostiin nousuja ja lasketeltiin alaspäin. Lähdin kovaa liikkeelle, Pärmäkoski kertaili.

Pärmäkoski sai kisan aikana apua Sveitsin Nadine Fändrichiltä, jonka kanssa suomalainen hiihti toisen kierroksen aikana vuorovedolla. Fändrich on voittanut tällä kaudella kolme sprinttikisaa.

– Kuulin, että joku on peesissä. Hän veti tasaisia pätkiä ja minä nousuissa. Uskon, että molemmat hyötyivät siitä, Pärmäkoski näki.

Oberstdorfissa hiihdetään keskiviikkona 20 kilometrin takaa-ajo vapaalla.

– Nyt lähdetään hakemaan yksittäisiä hyviä kisoja. Huomenna on taas mahdollisuus onnistua tai epäonnistua. Kovaa loppua vaatii, jos pallilla haluaa olla.

Frida Karlsson.
Frida Karlssonille ei voinut kukaan mitään. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press
Krista Pärmäkoski sai merkittävää apua sprinttitähdeltä: "Olen koko ajan tiennyt, että olen hyvässä kunnossa"

Niskasella vaikeampi päivä

Sunnuntaina hienosti toiseksi yltäneellä Kerttu Niskasella oli vaikea päivä. Hän oli vielä alussa kärkitaistossa mukana, mutta taipui kilpailun edettyä 40 sekunnin päähän Karlssonista ja oli viides.

– Tämä päivä ei mennyt niin kuin piti. Se on harmi huomisen sekä kokonaiskisan kannalta.

Niskanen oli ennen tiistaita kokonaiskisassa tiivissä neljän hengen hiihtäjän kärkiporukassa. Tiistain notkahduksen myötä eroa Karlssoniin on 41 sekuntia. Kalvå ja Weng ovat puolestaan 20 sekunnin päässä.

– Nyt joutui luopumaan hyvästä letkasta, Niskanen totesi.

Niskasen vireystila on kuitenkin hyvä.

– Ei ollut vain pitoa, Niskanen sanoi.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 18:s, Jasmi Joensuu 28:s, Katri Lylynperä 46:s ja Jasmin Kähärä 60:s.

Suosittelemme