Hyppää sisältöön

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa – Kajaanin ja Oulun ammattikorkeakoulussa tarjolla useita englanninkielisiä koulutuksia

Kevään ensimmäinen yhteishaku kestää 18. tammikuuta saakka. Ensimmäisessä haussa voi hakea vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin.

Läppäri ja kaksi puhelinta pöydällä ihmisten käsien edessä
Kevään ensimmäinen yhteishaku järjestetään 4.1.–18.1.2023. Kuva: Ilmari Fabritius
Tiia Korhonen,
Emilia Pakkala

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa tänään 4. tammikuuta.

Oulun ammattikorkeakoulussa tarjolla on englanninkielisten ammattikorkeakoulu- ja ylempien ammattikorkeakoulututkintojen opiskelupaikat. Haussa on muun muassa liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, tekniikan ja informaatioteknologian koulutusohjelmia.

Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutuksista yhteishaussa on mukana seitsemän englanninkielistä koulutusta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun mukaan koulutuksissa korostuvat jokaisen alan erikoispiirteet kansainvälisestä näkökulmasta. Esimerkiksi International Business -koulutuksessa opinnot keskittyvät liiketoimintaan ja Esports Business -koulutuksen keskiössä on liiketoiminta e-urheilun näkökulmasta. Tänä vuonna uusina koulutuksina alkavat Master´s Degree in Game Business Management keskittyvät johtamiseen, tutkimus- ja kehitysmenetelmiin sekä kansainväliseen peliliiketoimintaan ja pelinkehitysprojektien hallintaan ja johtamiseen.

Lisäksi opiskeltavan alan asiantuntemusta voi täydentää yhteistyökorkeakouluissa opiskelijavaihdon kautta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijamäärät ovat olleet viime vuosina kasvussa, ja tämä näkyy myös kansainvälisten opiskelijoiden määrässä. Tällä hetkellä englanninkielisissä koulutuksissa on reilut 600 opiskelijaa, joista yli 300 on ulkomaalaisia yhteensä 50 maasta.

– Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen alueellemme sekä heidän osaamisensa hyödyntäminen on nyt vallitsevassa osaajapulassa tärkeä voimavara kansainvälisten markkinoiden kehittämisessä ja elinvoiman takaamiseksi myös tulevaisuudessa. Nykyisin useat heistä työllistyvät pääkaupunkiseudulle jo opintojen aikana, sanoo rehtori Matti Sarén.

Kevään ensimmäinen yhteishaku kestää 18. tammikuuta saakka. Ensimmäisessä haussa voi hakea vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on 15.3.–30.3.2023, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Aiheesta voi keskustella 5. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme