Hyppää sisältöön

Oulussa ja Kempeleessä voi tienata pian pikkurahaa arvioimalla pyöräreittien talvikunnossapitoa

Palautteen antoon vaaditaan älylaite sekä laitteeseen ladattu Crowdsorsa-peli. Kuntalainen voi ottaa pelissä olevaan karttaan valokuvan ongelmasta, ja saada hyväksytystä palautteesta 50 senttiä.

Pyöräteiden tienviittoja.
Pyöräreittien aurauksen onnistuminen on yksi arvioitavista seikoista. Arkistokuva. Kuva: Anna Dönsberg/YLE
Hanna Holopainen

Oulussa ja Kempeleessä alkaa maanantaina 23. tammikuuta Väyläviraston tempaus, jossa kuntalaiset pääsevät arvioimaan pyöräteiden talvikunnossapitoa kännykkäpelin kautta.

Pelaajan tilille maksetaan 50 senttiä jokaisesta hyväksytystä palautteesta.

Pelaamiseen vaaditaan älylaite sekä laitteeseen ladattu ilmainen Crowdsorsa-peli. Pelissä on kartta, johon kerätään havaintoja pyörätieväylien ongelmakohdista ottamalla niistä valokuvia. Palautetta kerätään päivittäin kello 7–22 välillä lumenauraukseen, liukkauteen sekä pyörätien epätasaisuuteen liittyen.

Nopeus on valttia, sillä korvaus maksetaan vain, jos toinen käyttäjä ei ole jo taltioinut ongelmaa tietyllä risteysvälillä. Ongelman on oltava myös riittävän vakava.

Palautteita kerätään kahden kuukauden ajan tai kunnes 2 000 palautteen raja tulee täyteen.

Oulun seudun pääpyöräilyreiteillä halutaan kokeilla talvihoidon seurantaa eri tavoilla, ja Väyläviraston mukaan mobiilipelitempaus on yksi niistä.

– Kokeilun avulla saadaan hyvää vertailutietoa pääpyöräreittien ja muiden valtion pyöräteiden hoidon tasosta jatkokehittämistä varten, kertoo Väyläviraston maanteiden kunnossapidon asiantuntija Jarkko Pirinen tiedotteessa.

Erilaisiin infran kartoitustehtäviin laadittua suomalaista Crowdsorsa-sovellusta on hyödynnetty jo yli 20 eri kaupungissa.

Voit keskustella aiheesta 5. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle