Hyppää sisältöön

Paljakan rinteet Kainuussa ovat konkurssissa, mutta alueella uskotaan rinteiden pikaiseen aukeamiseen

Käräjäoikeus on asettanut Paljakan rinteitä ja rinneravintoloita pyörittävän North Finlandia Travelsin konkurssiin.

Paljakan laskettelurinteet ja rinneravintola Riekko.
Arkistokuva Paljakasta. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Siiri Pohjoinen

Konkurssihakemus jätettiin Kainuun käräjäoikeuteen marraskuun lopulla. North Finlandia Travels Oy:n velkojina ovat tällä hetkellä Verohallinto ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Käräjäoikeus on todennut, että yritys on maksukyvytön ja sille määrätään pesänhoitaja.

Yle ei tiistaina tavoittanut rinnetoiminnan omistajia kommentoimaan tilannetta. Rinnepäällikkö Toni Haapalan mukaan rinteet olisi kuitenkin edelleen tarkoitus avata hiihtolomakauteen mennessä.

– Edelleenkin toivomme, että hiihtolomille saisimme rinteet auki, jo siinä uskossa menemme tällä hetkellä, toteaa Toni Haapala.

Hän ei kuitenkaan osaa ottaa kantaa siihen, miten toiminta käytännössä olisi tarkoitus toteuttaa.

Puolangan pormestari Harri Peltola ei ole huolissaan tilanteen merkityksestä Puolangan matkailulle tai Paljakan toiminnalle.

– Kyse on yksittäisen yrityksen konkurssista, eikä sillä ole merkitystä Puolangalle. Alueella on monia muitakin toimijoita ja eri toimintoja eri yhtiöillä, nyt kyse on yhden yksittäisen yrityksen asiasta, toteaa pormestari Harri Peltola.

Peltolan mukaan vallitseva tilanne aiheuttaa lähinnä viiveen alueen toimintaan.

– En usko, että tämä alueen kehitykseen tuo muuta kuin tämän hetken viiveen konkurssiin osalta, mutta ei tällä koko alueen kehittymiselle ole ratkaisevaa vaikutusta, toteaa pormestari Harri Peltola.

Hän ei osaa eritellä konkurssin syitä, mutta kertoo ymmärtävänsä yleisellä tasolla tämänhetkisen maailmantilanteen aiheuttamien energiakustannusten vaikutukset yrityksille.

North Finlandia Travels Oy:n ja Mäkinäköala Oy:n omistaja George Hand kertoi joulukuussa päätöksestä olla avaamatta Paljakan rinteitä jouluksi.

Juttua muokattu 4.1.2023 kello 16.15 lisäämällä tieto käräjäoikeuden päätöksestä todeta yritys maksukyvyttömäksi.

Paljakan rinteet Kainuussa eivät avaudu jouluksi: taustalla melkoinen soppa ja konkurssihakemus

Suosittelemme sinulle