Hyppää sisältöön

Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen valittiin Vuoden kokkolalaiseksi

Cannesin elokuvajuhlilla palkittu sekä myös Jussi-palkittu Kuosmanen tunnetaan myös maailmalla elokuvistaan Hytti nro 6 ja Hymyilevä mies.

Kuvassa elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen pitelee palkintoa.
Palkintoraati kiitteli Juho Kuosmasen olleen merkittävästi ja monipuolisesti vaikuttamassa kokkolalaiseen kulttuuriin ja tuoneen kaupungille kansainvälistä tunnettavuutta.
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen on valittu Vuoden kokkolalaiseksi.

Valinnan teki Kokkolan Nuorkauppakamari saatujen ehdotusten perusteella. Kilpailu järjestettiin vuoden 2022 lopulla.

Kuosmasen ohjaamat Hytti nro 6 ja Hymyilevä mies on palkittu Cannesin elokuvajuhlilla sekä useilla Jussi-palkinnoilla.

Palkintoraati kiittelikin Kuosmasen olleen merkittävästi ja monipuolisesti vaikuttamassa kokkolalaiseen kulttuuriin ja tuoneen kaupungille kansainvälistä tunnettavuutta.

Juho Kuosmasen Hytti nro 6 sai vuonna 2021 Cannesin elokuvajuhlien arvostetun Grand Prix -palkinnon, jota pidetään juhlien hopeapalkintona.

Lisäksi Kuosmanen on ollut muiden kokkolalaislähtöisten elokuva-alan ammattilaisten kanssa luomassa Kokkolan Ykspihlajaan elokuva-alan residenssin. Hän on myös Kokkolassa vuosittain järjestettävien Kinojuhlien taiteellinen johtaja.

Lue seuraavaksi: Kokkolan kaupunki vuokrasi Hammarin talon 30 vuodeksi – Ykspihlajan perinnekortteliin tulee elokuva-alan residenssi

Vuoden kokkolalainen on valittu ensimmäisen kerran vuonna 1984. Siitä lähtien palkintoa jaettiin aina vuoteen 1998 asti. Kilpailu palasi vuonna 2005, ja viimeksi Vuoden kokkolalainen valittiin vuonna 2013.

Palkinnon saamisen kriteerinä on, että henkilö tai yhteisö on toiminnallaan kehittänyt Kokkolaa ja edistänyt kaupungin menestystä tai tuonut sen positiivisesti esille maailmalla tai Suomessa.

Suosittelemme