Hyppää sisältöön

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkoi - LUT-yliopistossa haku auki kuuteen ja LAB-ammattikorkeakoulussa yhdeksään englanninkieliseen koulutusohjelmaan

Etelä-Karjalan korkeakouluissa alkaa syksyllä useita englanninkielisiä koulutusohjelmia, joihin voi hakea seuraavan kahden viikon ajan.

Kyltti jossa lukee LUT University.
LUT-yliopistossa alkaa syksyllä useita englanninkielisiä koulutusohjelmia. Kuvituskuva. Kuva: Petri Kivimäki / Yle
Tanja Hannus
Avaa Yle-sovelluksessa

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa tänään keskiviikkona.

LUT-yliopistossa käynnistyy elokuussa kuusi englanninkielistä kandidaattiohjelmaa, jotka sopivat sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille.

Englanninkieliset ohjelmat ovat suomenkielisten ohjelmien tavoin kolmevuotisia, ja ne johtavat tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Kandidaattiohjelmista voi jatkaa suoraan LUTin maisteriopintoihin.

Kuudesta kansainvälisestä kandiohjelmasta neljä toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston kanssa. Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia, eli valmistuneet saavat todistukset molemmista yliopistoista.

LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kevään ensimmäisessä yhteishaussa yhteensä 310 opiskelupaikkaa Lahden ja Lappeenrannan kampuksille sekä verkko-opintoihin. Haussa on yhdeksän englanninkielistä koulutusta sosiaali- ja terveysalalta, tekniikasta, muotoilusta, liiketaloudesta sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Suurin osa haussa olevista kohteista on suomenkielistä alempaa korkeakoulututkintoa vastaavia koulutuksia. Haussa on myös yksi ylempää korkeakoulututkintoa vastaava Master-tason koulutus liiketalouden alalta.

Kevään ensimmäinen yhteishaku kestää kaksi viikkoa eli 18. tammikuuta saakka. Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelun kautta.

Lisää Etelä-Karjalan uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki lappeenranta@yle.fi.

Suosittelemme