Hyppää sisältöön

Vaasan yliopistoon uusi rahoituksen professori – tutkii ilmastoriskien vaikutuksista talouteen

Timothy King on työskennellyt Kentin yliopistossa rahoituksen, pankkitoiminnan ja innovaatiotoiminnan johtavana lehtorina. Vaasassa hän aloittaa rahoituksen professorina.

Mies ruutupaidassa seisoo portaikossa ikkunan edessä.
Kuva: Hanna Ahonpää / Vaasan yliopisto
Sebu Björklund

Brittiläinen rahoituksen ja pankkitoiminnan tohtori Timothy King on aloittanut Vaasan yliopiston rahoituksen professorina.

Yksi Kingin tavoitteista on tutkia ilmastoskenaarioiden vaikutuksista rahoitusalaan ja talouteen.

– Elämme parhaillaan aikaa, jolloin ilmastoriskit tai pikemminkin ”ilmastotoimien epäonnistuminen” on Maailman talousfoorumin mukaan suurin pitkän aikavälin uhka ihmiskunnalle ja planeetalle. Se on tekijä, joka todennäköisesti vaikuttaa eniten kaikkiin instituutioihin seuraavan vuosikymmenen aikana, King toteaa tiedotteessa.

Kingin mukaan ilmastoriskien lisäksi on paljon muitakin maailmanlaajuisia kysymyksiä, jotka vaikuttavat talouteen nyt ja lähitulevaisuudessa: Ukrainan sota, inflaatio ja energiakriisi.

– Pitkän aikavälin vaikutuksia on vaikea arvioida. Yleisesti ottaen maiden kansallismielisyys on lisääntynyt ja markkinat vääristyneet, joten tämä voi johtaa esimerkiksi kauppataseen epätasapainoon tai kriisien välittymiseen maasta toiseen.

Aiemmin Timothy King työskenteli Kentin yliopistossa rahoituksen, pankkitoiminnan ja innovaatiotoiminnan johtavana lehtorina ja toimi siellä myös Centre for Quantitative Finance -yksikön johtajana.

Hän on myös opettanut yritysrahoitusta ja kaupallista pankkitoimintaa Leedsin yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Suosittelemme sinulle