Hyppää sisältöön

Itsemurhaa yrittäneiden tukea lisätään Lapissa – ITRO-hanke laajenee Meri-Lapista pohjoiseen

Meri-Lapissa on hankkeen aikana on koulutettu jo lähes 730 ammattilaista itsemurhavaaran tunnistamiseen ja puheeksiottoon.

Mieli ry:n mukaan itsetuhoisen hoitoon pääsy on vaikeaa erityisesti haja-asutusalueilla ja kasvukeskuksien ulkopuolella. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Itsemurhaa yrittäneiden tukea lisätään Lapin hyvinvointialueella. Mieli ry:n mukaan syyskuussa 2021 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä aloittanut itsemurhien ehkäisyyn keskittynyt ITRO-hanke laajenee tammikuussa koko hyvinvointialueelle.

Meri-Lapissa on hankkeen aikana koulutettu jo lähes 730 ammattilaista itsemurhavaaran tunnistamiseen ja puheeksiottoon. Koulutukset jatkuvat uudella hyvinvointialueella kesään saakka.

Lisäksi alueelle koulutetaan seitsemän uutta tukihenkilöä itsemurhaa yrittäneiden lyhytterapiaan. Heistä viisi työskentelee Lapin hyvinvointialueen pohjoisten kuntien alueella ja kaksi Rovaniemen kriisikeskuksessa. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ja Kemin Kriisikeskus Turvapoijussa tukihenkilöiksi on koulutettu aiemmin kuusi työntekijää.

ITRO-hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen kanssa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle