Hyppää sisältöön

Myös Oulussa epäillään Avarn Securityn työntekijää pahoinpitelystä

Epäilty pahoinpitely tapahtui Oulussa joulukuussa 2021 eli jo aiemmin kuin tapaninpäivänä tietoon tulleet tapaukset.

Oulun rautatieasema ja matkustajia laiturilla odottamassa junaa.
Epäilty rikos tapahtui Oulun rautatieasemalla joulukuussa 2021.Rikosylikomisario Janne Koskela kertoo, että tapauksessa ei ole tehty yhteistyötä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa, sillä tutkinnan aikana ei ole ollut tietoa Etelä-Suomen tapahtumista. Kuva: Taneli Kärki / Yle
Emilia Pakkala

Valtakunnallisen turvallisuusalan yrityksessä, Avarn Securityssa, työskennellyttä henkilöä epäillään pahoinpitelystä, joka tapahtui Oulussa joulukuussa 2021. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan epäilty rikos tapahtui Oulun rautatieasemalla.

– Käsitykseni mukaan hän oli järjestyksenvalvoja. Hän ei ole enää töissä meillä, hänen työsuhteensa on lopetettu, Avarn Securityn toimitusjohtaja Niclas Sacklén kertoo Ylelle.

Avarn Security teki Oulun tapauksesta itse tutkintapyynnön poliisille tammikuussa 2022. Oulun poliisilaitoksen tekemä esitutkinta tapauksesta valmistui joulukuussa 2022, ja se on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Pahoinpitelyrikokset turvallisuusalalla ovat olleet esillä viime aikoina muuallakin. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tapaninpäivänä 2022 epäilevänsä useita järjestyksenvalvojia pahoinpitelyrikoksista. Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Janne Koskela kertoo, että tapauksen tiimoilta ei ole tehty yhteistyötä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

– Tässä tapahtuma-aika on ollut joulukuussa 2021. Asiaa on tutkittu Oulussa yksittäisenä rikoksena, eikä meillä ole tämän asian tutkinnan aikana ollut tietoa Etelä-Suomen tapahtumista.

Avarn Securityn toimitusjohtaja Niclas Sacklén pahoittelee tapahtumia koko henkilöstön puolesta. Vaikka tällaisista tapauksista seuraa aina mainehaittaa, hän pitää tärkeänä sitä, että ne tulevat ilmi.

– Tulemme tekemään ulkopuolisen tahon toimesta selvityksen meidän sisäisestä työkulttuurista ja toimintatavoista.

Sacklén kertoo myös, että he tulevat auttamaan poliisia tiedonhaussa.

Juttua muokattu 4.1. kello 11.58: Lisätty maininta siitä, että Avarn Security teki Oulun tapauksesta itse tutkintapyynnön poliisille tammikuussa 2022.

Suosittelemme sinulle