Hyppää sisältöön

Sprintteritähti Federico Pellegrino yrittää laittaa pisteen norjalaisten murskaavalle ylivoimalle: ”Hän pystyy taistelemaan norjalaisten seassa”

Johannes Kläbo juhli jälleen voittoa, mutta Tour de Skin kokonaiskisassa tilanne kaveni merkittävästi. Teemu Pasasen mukaan Perttu Hyvärisen vapaan hiihdossa oli positiivisia merkkejä.

Federico Pellegrino voitti Kläbon johtokirissä.
Federico Pellegrino on ollut alkukaudesta hyvässä kunnossa. Keskiviikkona hän oli takaa-ajokisan kolmas. Kuva: EPA-EFE
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Tour de Skin miesten kokonaiskisa on mielenkiintoisessa tilanteessa tänään Oberstdorfissa hiihdetyn 20 kilometrin vapaan takaa-ajokisan jälkeen. Eilisen kisan tulosten perusteella johdosta lähtenyt Johannes Hösflot Kläbo kiri voittoon, mutta kokonaistilanteessa norjalaistähden johto pieneni.

Tällä Tourilla kaikki neljää kisaa nimiinsä vieneen Kläbon johto oli ennen keskiviikkoa 37 sekuntia, mutta nyt se enää vain 12. Oberstdorfin takaa-ajokisassa kokonaiskisaa ajatellen huomioon otettiin osuusajat, joissa 26-vuotias hiihtäjä jäi kauas nopeimmista menijöistä.

Keskiviikkona kolmanneksi sijoittunut Italian Federico Pellegrino on kokonaistilanteessa toisena ennen Norjan Pål Golbergia, joka on 14 sekunnin päässä Kläbosta. Tour jatkuu perjantaina Italian Val di Fiemmessä, jossa lykitään sprintit perinteisellä.

Yhdeksän parhaan joukossa on peräti seitsemän norjalaista. Pellegrinon lisäksi norjalaisille yrittää pistää kampoihin kuudentena oleva William Poromaa.

Pellegrino tunnetaan kovana sprintterinä, mutta huippukunnossaan hän pystyy hyviin suorituksiin myös normaalimatkoilla.

– Norjan ylivoima on tietysti aika murskaavaa. Kymmenen kärjessä on käytännössä norjalaisia. Pellegrino on hiihtänyt tasaisen hyvin. Hän pystyy taistelemaan norjalaisten seassa, Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen totesi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Johannes Höfslot Kläbo kiri 20 kilometrin vapaan takaa-ajokisan voittoon Oberstdorfissa.

Hyvärisen hiihdossa valonpilkahduksia

Suomalaisittain kisa oli vaisu. Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 30:s.

– Oli aika tahmea aamu. Ei meinannut saada silmiä auki. Ei ollut hirveää mielenkiintoa verryttelyynkään. Se näkyi alkukisasta. Viimeinen kaksi kierrosta oli ihan hyvää hiihtoa, Hyvärinen totesi.

Sijalta 28 lähtenyt Markus Vuorela hyytyi sijalle 45 ja Lauri Lepistö oli 58:s.

– Tuntui alusta lähtien, että oli aika haastavaa. Ei meinannut lähteä kisa käyntiin. Ajattelin lähteä rauhassa ja sitten kiristää, Vuorela kertoi.

Perttu Hyvärisen kommentit takaa-ajokisan jälkeen.

Pasanen myönsi, ettei kisa mennyt suomalaisilta odotusten mukaan. Hyvärisen suorituksesta hän löysi kuitenkin positiivisen signaalin tulevaa ajatellen.

– Pertun vapaa oli pieni valonpilkahdus. Kaksi viimeistä kierrosta näytti hyvältä. Alku oli tahmeaa, mutta loppu alkoi näyttää Pertun normaalilta vapaalta.

Hyvärinen on kokonaistilanteessa sijalla 22. Pasanen uskoo, että lauantaina hiihdettävässä perinteisen yhteislähtökisassa Hyvärinen voi nostaa vielä osakkeitaan.

– Tänään matkustetaan Val di Fiemmeen ja huomenna tehdään kevyttä hiihtelyä. Ei siinä hirveästi yhtään tehdä. Yritetään vain palautella ja saada energiaa kolmeen viimeiseen kisaan, Pasanen kertoi joukkueen protokollasta.

Suosittelemme sinulle