Hyppää sisältöön

Kaivoslaitetehdas on kouluttamassa Kalajoella kymmenen levyseppähitsaajaa töihin yritykseensä – konepajapäällikkö: ”Kaikki kortit on otettava käyttöön”

Tilauskantaansa kasvattanut A. Häggblom lupaa ottaa koulutuksen hyväksytysti läpäisseet töihin, sillä ammattilaisista on pulaa. Opiskelijoita haetaan TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaista.

Hitsaaja työssään. Voimakas hitsausvalo heijastuu hitsaajan visiiriin.
Ab A. Häggblom Oy järjestää koulutuksen yhdessä OSAO Edun kanssa. Siinä tähdätään osaamiseen teräsrakenteiden muokkaus-, kokoonpano- ja hitsaustöissä. Kuvituskuva. Kuva: Alm Jesper / Yle
Hanna Holopainen

Kokkolalainen kaivoslaitetehdas taistelee vallitsevaa levyseppähitsaajapulaa vastaan kouluttamalla Kalajoella kymmenen henkilöä teräsrakenteiden muokkaus-, kokoonpano- ja hitsaustöihin.

Ab A. Häggblom Oy lupaa ottaa kaikki ryhmästä koulutuksen hyväksytysti läpäisseet palvelukseensa.

– Kun ammattilaisista on kova pula, on kaikki kortit yritettävä ottaa käyttöön, sanoo A. Häggblomin konepajapäällikkö Janne Ylitalo.

Maaliskuun puolenvälin jälkeen toteutettavaan sadan päivän koulutusjaksoon haetaan henkilöitä, jotka ovat tällä hetkellä TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakkaina, eli siis pääosin työttömiä työnhakijoita.

A. Häggblom järjestää viisi kuukautta kestävän koulutuksen yhdessä koulutuskuntayhtymä OSAOn konserniin kuuluvan OSAO Edu Oy:n kanssa. Haku koulutukseen alkaa tammikuun kuudestoista päivä.

Yrityksestä kerrotaan, että sen tilauskanta on tällä hetkellä historiallisen suuri ja tilauksia aiotaan myös kasvattaa.

Pohjois-Pohjanmaalla myös esimerkiksi taivalkoskelainen konepaja Telatek on kouluttanut itse työntekijöitä muun muassa koneistajan tehtäviin.

Lisää aiheesta:

Telatek on toipunut koronanotkahduksesta – tavoittelee sadan työntekijän rekrytointia omille palkkalistoilleen vuoden loppuun mennessä (siirryt toiseen palveluun)

Voit keskustella aiheesta 10. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle