Hyppää sisältöön

Ruotsin tähti oli tehdä valtavan virheen voittotaistossa Krista Pärmäkoskea vastaan – norjalaisetkin tuskissaan: “Krista oli niin vahva”

Frida Karlsson ei enää Krista Pärmäkoskea vastaan kamppaillessaan tiennyt, kuinka paljon hän oli hiihtänyt. Norjan tähdet kertoivat rajusta hyytymisestään suomalaisen kyydissä.

Frida Karlsson tuuletti voittoa.
Frida Karlsson pääsi tuulettamaan voittoa kovan rutistuksen jälkeen keskiviikkona Oberstdorfissa. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin tähti Frida Karlsson vankisti asemaansa Tour de Skin kokonaiskilpailun kärjessä, kun hän voitti 20 kilometrin takaa-ajokilpailun Oberstdorfissa. Karlsson joutui silti tiukkaan voittotaistoon suomalaista Krista Pärmäkoskea vastaan.

Pärmäkoski kiri 16 sekunnin takaa Karlssonin kantaan ja ohikin, mutta ruotsalainen oli vahvempi loppurutistuksessa. Karlsson voitti kilpailun 14,1 sekunnilla.

Kilpailu olisi voinut päättyä kuitenkin Karlssonilla melkoiseen katastrofiin.

Kilpailun jälkeen Karlsson kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle, että oli mennyt sekaisin laskuissa. Hän ei enää neljännen kierroksen lopuksi tiennyt, kuinka paljon oli hiihtänyt. Keskiviikkona hiihdettiin kuusi kertaa 3,3 kilometrin lenkki Oberstdorfissa.

Karlsson huusi Ruotsin joukkueenjohdolle, millä kierroksella hän oikein olikaan.

– Huusin kaikille johtajille, että millä kierroksella olen. Tulee sotkuista, kun tapahtuu niin paljon kaikkea, Karlsson sanoi SVT:n mukaan.

Krista Pärmäkosken veto riitti toiseen sijaan vaiherikkaassa kilpailussa.

Karlssonin mukaan kaikki eivät mene aina sekaisin kierroksista, mutta hän menee. Jos Karlsson ei olisi saanut tietoa kierrosmäärästään, seuraukset olisivat olleet rajut.

– Sitten olisin ehkä lopettanut kisan viiden kierroksen jälkeen, Karlsson sanoi ja viittasi siihen, kuinka hän olisi voinut lopettaa kisan 3,3 kilometriä ennen aikojaan.

Pärmäkoski lähti jahtaamaan Karlssonia päivän kilpailussa yhdessä Norjan Tiril Udnes Wengin ja Anne Kjersti Kalvån kanssa. Juuri edellä mainitulla neljännellä kierroksella norjalaiset putosivat kyydistä.

– Oli todella vaikeaa heti alusta saakka. Pysyin Pärmäkosken ja Tirilin kyydissä siihen asti, kunnes saimme Fridan kiinni. Sen jälkeen olin loppu. Sitten oli vain taistelua päästä maaliin saakka, Kalvå kuvaili Yle Urheilulle.

Myös maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Tiril Udnes Weng totesi kisan olleen kova.

– Krista oli niin vahva. Minulla oli vaikeuksia pysyä hänen vauhdissaan, Weng totesi Yle Urheilulle.

Suosittelemme sinulle