Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldo sekoili sanoissaan ja kehui itseään lehdistötilaisuudessa – näin portugalilaistähti esiteltiin uuden seuransa väreissä

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo esiteltiin uudessa seurassaan yleisölle tiistaina. Al-Nassrin kotistadionille oli kerääntynyt tuhansia ihmisiä, ja lehdistötilaisuudessa nähtiin tutun itsevarma Ronaldo.

Cristiano Ronaldo ottaa selfietä
Cristiano Ronaldo pelaa seuraavat vuodet saudiarabialaisseuran väreissä. Kuva: Getty Images
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo esiteltiin uuden seuransa Al-Nassrin väreissä tiistaina. Supertähdellä oli ohjelmassa lehdistötilaisuus sekä pelaajaesittely joukkueen 25 000-paikkaisella kotistadionilla. Ronaldo solmi aiemmin 2,5-vuotisen, lähteiden mukaan yli 200 miljoonan euron arvoisen sopimuksen seuran kanssa.

Lehdistötilaisuudessa kuultiin Ronaldolle tyypillisiä itsevarmoja ja suoria lausuntoja. Hän muun muassa sanoi saaneensa tarjouksia useista eurooppalaisista seuroista sekä Brasiliasta ja Yhdysvalloista. Hyökkääjä oli kuitenkin omien sanojensa mukaan tehnyt työnsä Euroopassa, rikkonut ennätykset ja nyt oli uuden haasteen aika.

Cristiano Ronaldo laukoi totuttuun tyyliinsä kommentteja ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan Al-Nassrin pelaajana.

Ronaldon sopimus ihmisoikeusrikkomuksistaan kritiikkiä keränneeseen Saudi-Arabiaan on saanut osakseen laajalti kielteisiä reaktioita. Sopimuksen erityislaatuisuutta ja saamaansa kritiikkiä Ronaldo kommentoi sanomalla olevansa erityinen pelaaja, jolle tuo kaikki on normaalia.

Lue lisää: Miksi Cristiano Ronaldo valitsi Saudi-Arabian? Kohuratkaisu nostatti rajun kritiikin – ”Surullinen päätös uralle”

Ronaldo esiteltiin faneille liekkien ja savujen keskellä Saudi-Arabiassa.
Cristiano Ronaldo vilkuttaa.
Tuhannet fanit olivat toivottamassa Ronaldoa tervetulleeksi uuteen seuraansa. Kuva: Getty Images

Lehdistötilaisuudessa Ronaldo mainitsi tulleensa Etelä-Afrikkaan Saudi-Arabian sijasta. Portugalilainen korosti paikallisen sarjan kilpailullisuutta, minkä hän oli noteerannut katsottuaan useita otteluita. Hyökkääjätähti korosti jalkapallomaailman muuttuneen ja tason laajentuneen viimeisten vuosien aikana, mistä saatiin osoitus joulukuussa päättyneissä MM-kisoissa. Hänen mukaansa esimerkiksi Etelä-Korea ja Afrikan maat yllättivät monet vastustajat Argentiinan voittamissa kisoissa.

Ronaldo korosti lehdistötilaisuudessa jalkapallomaailman tason laajentuneen ja Saudi-Arabian liigan olevan kilpailullinen.

37-vuotias hyökkääjä siirtyi Al-Nassriin Manchester Unitedista, jossa hän ajautui seuran kanssa lopullisesti törmäyskurssille ennen marras-joulukuun MM-kisataukoa. Portugalin MM-joukkueessa Ronaldo ei ollut enää aiempien vuosien tapaan varma avauskokoonpanon pelaaja, vaan hän tuli esimerkiksi Portugalin kisat päättäneessä 0–1-puolivälierätappiossa Marokkoa vastaan vaihdosta kentälle.

Mikäli Ronaldon ura Euroopassa päättyi Al-Nassr-siirtoon, jäi hänen suurimmiksi saavutuksikseen viisi Mestarien liigan voittoa ja yhteensä seitsemän eri maiden pääsarjamestaruutta. Hänet on valittu Euroopan vuoden jalkapalloilijaksi tai Kansainvälisen jalkapalloliiton kultaisen pallon voittajaksi yhteensä viisi kertaa. Hän on myös Mestarien liigan sekä Real Madridin kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Suosittelemme