Hyppää sisältöön

EU-maat suosittelevat kiinalaisturisteille jatkossa kasvomaskeja ja koronatestin tekoa – rajoitusten ei uskota vaikuttavan Oulun matkailuun

Koronatartunnat ovat lisääntyneet Kiinassa nopeasti sen jälkeen, kun maa höllensi tiukkoja koronarajoituksiaan viime vuoden lopulla.

Ihmisiä kulkemassa talvisella kävelykadulla.
Kiinalaisturismi oli ennen koronaa hyvässä nousussa Oulun matkailualueella, Oulun Matkailu Oy:stä kerrotaan. Kuva: Risto Degerman / Yle
Emilia Pakkala

EU-maat päättivät eilen kiinalaisturistien matkustusrajoituksista, mutta niiden ei uskota vaikuttavan kiinalaisturistien määrään Oulussa.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Kiinassa nopeasti sen jälkeen, kun maa höllensi tiukkoja koronarajoituksiaan viime vuoden lopulla. Nyt kun kiinalaiset saavat taas matkustaa vapaammin, on herännyt huoli siitä, leviääkö turistien mukana uusia, ärhäkämpiä virusmuotoja.

EU-maat päättivät eilen yhdessä muun muassa suositella Kiinan lennoilla matkustavia käyttämään kasvomaskia. Lisäksi suositellaan, että Kiinasta tulevilta vaadittaisiin koronatestiä, joka on otettu enintään kaksi vuorokautta aiemmin.

Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo, että toistaiseksi kiinalaisten matkailijoiden määrä on ollut niin pieni, että rajoitusten vaikutuksia tuskin tullaan huomaamaan Oulun matkailussa.

Hänen mukaansa kiinalaisturistit ovat Ouluun tervetulleita, kunhan matkustus tapahtuu terveysturvallisesti.

– Oikein kohdistetut rajoitukset ja terveysturvallisen matkailun ohjeistukset voivat osaltaan pitää toimialan pyörät pyörimässä, vaikka koronatartunnat lähtisivätkin uuden aallon myötä nousuun, Kivisaari kertoo.

Kivisaaren mukaan kiinalaisturismi oli ennen koronaa hyvässä nousussa Oulun matkailualueella, ja varsinkin koulutusmatkailun osalta nähtiin paljon kasvupotentiaalia.

– Kiinalaisturistit käyttävät monia muita matkailijaryhmiä enemmän rahaa ja heidän viipymänsä alueella on yleensä pitkä, joten he ovat tervetullut matkailijaryhmä Ouluun.

Voit keskustella aiheesta 6. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle