Hyppää sisältöön

Pirkanmaan hyvinvointialue sai korjattua ainakin yhden puutteen nettisivuillaan – nyt löytyy tietoa koronarokotuksista

Teknisen häiriön takia osa palveluista ja tiedoista puuttuu vielä nettisivuilta.

Tays.
Pirkanmaan hyvinvointialueen nettisivut tökkivät ihan uudistuksen alussa. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Heli Mansikka

Ainakin yksi Pirkanmaan hyvinvointialueen nettipalveluissa huomatuista puutteista on saatu pikaisesti korjattua. Yle kertoi keskiviikkona, että Suomen suurimman hyvinvointialueen nettisivulta oli lähes mahdotonta löytää tietoa esimerkiksi korona- ja influenssarokotuksista. Juttu syntyi yleisön vinkistä.

Yhteydenoton jälkeen tietoa on lisätty nettisivulle (siirryt toiseen palveluun). Pirkanmaan hyvinvointialueen avopalveluiden johtaja Eeva Torppa-Saarinen kiittelee tiedotuspuutteiden esiin nostamisesta.

– Iltapäivän aikana on koottu osoitteet, puhelinnumerot ja sähköisen asioinnin kanavat. Pirhan viestintä päivittää parhaillaan tietoja Pirhan nettisivuille, Torppa-Saarinen sanoo keskiviikkona illalla lähettämässään sähköpostissa.

Häiriöt vaivaavat edelleen

Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotuksesta myönnettiin keskiviikkona, että alueen verkkosivut (siirryt toiseen palveluun) on tehty nopeassa aikataulussa, eivätkä ne ole vielä valmiit. Joitakin olennaisia tietoja sivuilta puuttuu vielä kokonaan.

Hyvinvointialueen nettisivuilla oli keskiviikkona myös tekninen ongelma, joka nettisivulla olevan ilmoituksen mukaan jatkuu edelleen. Ongelman johdosta osa palveluista, asiointikanavista ja palvelupaikkojen tiedoista puuttuu verkkosivuilta. Palveluajat eivät näy ollenkaan.

Hyvinvointialueen nettisivujen ongelmia on pahentanut se, että monet kunnat ja kaupungit ovat jo poistaneet kaikki sote-palveluita koskevat tiedot omilta verkkosivuiltaan. Näin on tehnyt esimerkiksi Tampere.

– Kunnat ovat aika vikkelästi poistaneet koronarokotukseen liittyvät tiedot omilta nettisivuiltaan. Vanhoja yhteystietoja ei enää pääse katsomaan, vaikka niistä voisi olla asiakkaalle hyötyä tässä muutostilanteessa, sanoi hyvinvointialueen viestintäjohtaja Elina Kinnunen keskiviikkona.

Lue enemmän:

Eeva Piirainen etsi kaksi päivää tietoa rokotusajoista – Pirkanmaan hyvinvointialueen nettisivuilla on vielä isoja puutteita

Millaisia kokemuksia sinulla on oman hyvinvointialueesi verkkosivuista? Voit keskustella asiasta perjantai-iltaan kello 23 asti. Juttuvinkit voit lähettää osoitteeseen tampere@yle.fi

Suosittelemme sinulle