Hyppää sisältöön

Tornion Kaakamojoen sillan remontti alkaa – helmikuusta alkaen liikenne ohjataan kiertotielle

Kaakamojoen sillan kansi uusitaan ja sillan maa- ja välituet korjataan. Perusparannus valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Kaakamojoen siltaremontin aikana tarvitaan kiertoteitä noin viiden kuukauden ajan. Raskaat ajoneuvot kulkevat moottoritien kautta, muu liikenne ohjataan Vanhalle kylätielle. Tammikuun ajan sillan yli pääsee korjaustöistä huolimatta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Torniossa Kaakamojoen sillan korjaustyöt alkavat maanantaina. Jo valmistelevista töistä on jonkin verran haittaa tienkäyttäjille, mutta liikennettä ei heti katkaista kokonaan. Urakoitsijan arvion mukaan liikenne pääsee sillan yli tammikuun ajan. Sen jälkeen liikenne ohjataan kiertoteille useaksi kuukaudeksi.

Remontin aikana käytössä on kaksi kiertotietä. Henkilöautot ja kevyt liikenne ohjataan Vanhalle kylätielle 19529. Raskaan liikenteen kiertotie on Kemi-Tornio -moottoritien 29 kautta, koska Vanhalla kylätiellä on painorajoitettu silta.

Lapin ely-keskus uusii maantiellä 921 sijaitsevan Kaakamojoen sillan koko kansirakenteen sekä korjaa maa- ja välituet. Rakentamistyöt valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä.

Perusparannus parantaa sillan kantavuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kaakamojoen silta sijaitsee raskaiden erikoiskuljetusten reitillä.

Sillan kokonaisleveys säilyy entisenä eli 11 metrissä.

Sillan kanneksi tulee teräsbetoninen jatkuva laatta, kuten aiemminkin.

– Yhtenäinen laatta kestää kuormitusta paremmin kuin rakenne, jossa on katkoksia tai saumoja välitukien kohdalla. Vain sillan päihin tehdään liikuntasaumat, jotka mahdollistavat lämpötilan muutoksista aiheutuvat kannen liikkeet, kertoo siltainsinööri Jaakko Myllylä.

Uusi kansi on 59 metriä pitkä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle