Hyppää sisältöön

Jurvaan saatiin nyt jo toinen yrittäjä tarjoamaan jätteenkuljetuspalveluja

Vuodenvaihteesta ilman jätteenkuljetuspalveluja olleeseen Jurvaan on saatu jo kaksi yrittäjää. Näin Lakeuden jätelautakunnalla ei ole enää tarvetta käsitellä poikkeustilannetta.

Jätteiden lajitteluastioita ulkona.
Jurvaan on saatu nyt kaksi uutta yrittäjää tarjoamaan jätteenkuljetuspalveluja. Kuva: Mirva Ekman / Yle
Tuomo Mäenpää

Kurikan kaupungin Jurvan poikkeuksellinen jätekriisi on purkaantumassa.

Vielä tiistaina Jurvassa oltiin täysin vailla jätekuljetuksia tarjoavaa yrittäjää.

Lakeuden jätelautakunnan keskiviikkoisessa kokouksessa tuotiin esille kuitenkin jo toinen alueen kotitalouksille jätteenkuljetuksia tarjoava yritys.

Jurvaan syntynyt äkillinen poikkeustilanne jätehuollossa on vaatinut jätelautakunnalta pikaisia toimia. Jätelautakunta ehti jo valmistautua siihen, että Jurvassa siirrytään kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen määräajaksi kesäkuun loppuun saakka.

Tilanne kuitenkin muuttui ratkaisevasti jätelautakunnan esityslistan julkaisemisen jälkeen, kun jätehuoltopalvelua Jurvaan tarjoaakin kaksi yritystä.

Jalasjäte Oy ilmoitti tiistaina lähtevänsä tarjoamaan koko Jurvan alueelle poltettavan jätteen jätteenkuljetuksia.

Lassila & Tikanoja Oyj puolestaan ilmoitti keskiviikkona lähtevänsä tarjoamaan Jurvaan poltettavan jätteen sekä myös bio-ja pakkausjätteiden jätteenkuljetuksia.

Koska palvelua on taas saatavilla Jurvan alueella kaikissa kuntavastuullisissa jätelajeissa, ei jätelautakunnalla ole enää tarvetta käsitellä poikkeustilannetta.

Asukkaat, kaupunki ja hyvinvointialue saavat tilata nyt jätehuoltopalvelut haluamaltaan jätehuoltoyritykseltä. Kuljetusyritykset määrittelevät itse jäteastioiden tyhjennyshinnat.

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen kotitalouksien kannattaa kuitenkin edelleen varautua siihen, että jäteauton kurvaamiseen omaan pihaan saattaa vielä mennä useita viikkoja.

Lue myös:

Asukkaat pohtivat kovia keinoja, kun roskat kasautuvat astioihin Jurvassa – "Mies sanoi tekevänsä nuotion pihaan"

3 000 asukkaan jätteet ovat kasaantuneet, koska kukaan ei kuljeta niitä pois – Jurvassa syntyi tilanne, joka on poikkeuksellinen koko Suomessa

Suosittelemme sinulle