Hyppää sisältöön

Neljä aikuista kuoli pakokaasuun ja häkään Kirkkonummen Veikkolassa, kertoo selvitys − asensivat auton kaiuttimia moottori käynnissä

Onnettomuustutkintakeskuksen raportissa todetaan, että käynnissä olevan auton pakokaasua pääsi omakotitalon asuinkerrokseen.

Neljä täysi-ikäistä löydetty kuolleena tästä omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolassa.
Rauhallisella omakotitaloalueella sijaitsevasta talosta löytyi neljä ihmistä kuolleina hieman ennen joulua. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pakokaasu ja häkä aiheuttivat neljän aikuisen kuoleman Kirkkonummen Veikkolassa.

Menehtyneisiin kuuluu iäkäs pariskunta, heidän nuorempi sukulaisensa sekä tämän ystävä. Vainajat löytyivät, kun paikalle tuli maanantaina 19. joulukuuta pariskunnan läheinen, joka löysi pariskunnan makuuhuoneestaan. Pian sen jälkeen löytyi autotallista nuorempi kaksikko.

Otkesin mukaan iäkäs pariskunta oli päivävaatteissa, mistä voidaan päätellä kuolemien tapahtuneen ennen sunnuntain ja maanantain välistä yötä.

Raportissa kerrotaan, että omakotitalossa olleet henkilöt olivat menneet autotalliin todennäköisesti sunnuntaina 18. joulukuuta. Heillä oli tekeillä auton kaiuttimien asennus.

Jälkikäteen on voitu päätellä, että kaksikko piti autoa käynnissä tallissa mahdollisesti musiikkilaitteiden sähköntarpeen vuoksi.

Otkesin mukaan tieto saatiin selville siten, että Otkesin ja poliisin tutkijat laittoivat kokeeksi savupatruunoita autotalliin. Niiden avulla voitiin todeta, että merkkisavua pääsi asuinkerrokseen.

19. joulukuuta paikalle mennyt poliisipartio totesi autotallissa pakokaasun hajua. Auton akku oli tyhjä.

Kuolemansyytilastojen mukaan polttomoottorien häkäpäästöihin on viimeisten kolmen vuoden aikana tapaturmaisesti kuollut vuosittain 1–2 ihmistä, raportissa kerrotaan.

Poliisi vahvistaa: kyseessä tapaturma

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsevasta omakotitalosta kuolleena löytyneet henkilöt ovat todennäköisesti menehtyneet tapaturman vuoksi.

− Alustavasti saamamme tiedot tukevat jo aiemmin kertomiamme päätelmiä siitä, että kyseessä on ollut tapaturma, tutkintaa johtava rikoskomisario Nina Kangas sanoo.

Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta, vaikka senkin mahdollisuus tullaan edelleen varmistamaan käynnissä olevalla taktisella tutkinnalla.

Poliisin mukaan tapauksen tekninen tutkinta alkaa olla jo loppusuoralla. Teknisessä tutkinnassa poliisi muun muassa teki rekonstruktion siitä, miten tilanne omakotitalossa on todennäköisesti edennyt.

Poliisi on saanut ensimmäiset alustavat tutkimustulokset oikeuslääkäriltä ja odottaa lopullisia tutkimustuloksia.

Tapauksen tutkintaa jatketaan kuolemansyyn selvittämisenä.

Juttua päivitetty 5.1. kello 10.47: Lisätty Otkesin raportista selvinneet tiedot.

Suosittelemme