Hyppää sisältöön

Uutta elämäkertaansa markkinoiva prinssi Harry syyttää veljensä kaataneen hänet lattialle

Sussexin herttuan kuvaus kuninkaallisten veljesten nahistelusta kelpaa kirjamyynnin vauhdittamiseen.

Prinssi William ja prinssi Harry rinnakkain.
Kuninkaalliset veljekset ovat selvitelleet välejään Sussexin herttuan elämäkerran mukaan ainakin kerran fyysisesti. Kuva: AOP
Erja Tuomaala

Britanniassa tihkuu uusia etukäteispaljastuksia prinssi Harryn pian julkistettavasta Spare-elämäkerrasta.

Viimeisin väite koskee veljesten käsikähmään päätynyttä riitaa Lontoossa vuonna 2018. Asiasta kertovat elämäkertaa lainaten muun muassa The Guardian-lehti (siirryt toiseen palveluun) ja BBC (siirryt toiseen palveluun).

The Guardian-lehden mukaan prinssi Williamin ja prinssi Harryn riita koski Harryn puolisoa Sussexin herttuatarta Meghania. Harryn mukaan veli ”tarttui minua kauluksesta, repi kaulakoruani ja paiskasi minut lattialle”. Prinssi William oli kutsunut Meghania ”tylyksi” ja ”hankalaksi”.

Palatsi ei ole kommentoinut Sussexin herttuan väitettä. Perhe on muuttanut Yhdysvaltoihin ja syyttänyt brittilehdistöä maineensa tahraamisesta. Media puolestaan kritisoi prinssi Harrya kuninkaallisen perheen arvostelusta.

Pariskunta on luopunut kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja myös hovin tarjoamasta rahoituksesta. Sussexin herttuapari hankkii tuloja muun muassa haastatteluilla ja Netflixissä suuren suosion saaneella tosi-tv-sarjalla (siirryt toiseen palveluun).

Spare-elämäkerta julkaistaan ensi tiistaina. Suomeksi elämäkerran nimi on Varamies, jolla viitattaneen kruununperimysjärjestykseen ja Harryn asemaan tulevan hallitsijan pikkuveljenä.

Suosittelemme sinulle