Hyppää sisältöön

Kuopion latujen kunnostus voi jäädä väliin viikonloppuna: kaupungin molemmissa latukoneissa vikaa

Kuopion latujen kunnostus saattaa jäädä viikonloppuna tekemättä konerikon vuoksi. Pahimmillaan koneita ei saada kuntoon viikonlopuksi, ja kunnossapito jää moottorikelkkojen varaan.

Niilo Hakonen ja Matias Hakola Valmistautuvat hiihtolenkkiä varten Kuopion Puijolla.
Kuopion latujen kunnostaminen saattaa jäädä viikonlopuksi tekemättä konerikon vuoksi. Arkistokuva Puijolta alkuvuodelta 2022. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Helmi Nykänen

Kuopion latujen kunnostus saattaa jäädä viikonloppuna tekemättä konerikon vuoksi. Kaupungin molemmissa latukoneissa on todettu vika.

– Pahimmillaan koneita ei saada kuntoon viikonlopuksi ja kunnossapito jää torsoksi. Moottorikelkoilla saa jotain pientä aikaan, mutta koville alustoille tosiaankin vain pientä, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki kehottaa seuraamaan tarkasti latujen kunnossapidon tilannetta Fluent Outdoors -palvelusta (siirryt toiseen palveluun).

Vähän aiemmin kaupunki oli tiedottanut, että viime viikonlopun lämpöaallon heikentämiä latupohjia pystytään jo kunnostamaan melko normaalisti.

Puijolla on määrä järjestää lauantaina ja sunnuntaina päivällä 12–14 hiihtokisat, joiden aikaan kahden ja puolen kilometrin mittainen Iivon lenkki ei ole käytössä kuntohiihtäjille.

Kaupunki muistuttaa myös, että latutunneleihin on kaikissa olosuhteissa laskettava varovasti, koska ne ovat herkkiä sulamiselle ja jäätymiselle.

Kuopion kaupunki kertoo myös, että viimeisetkin luistinradat on saatu käyttökuntoon. Lauantaiksi kiristyvä pakkanen saattaa kuitenkin aiheuttaa jäähän halkeamia, varsinkin niillä luistinradoilla, joiden alla on tekonurmi.

Luisteluradat aurataan arkisin kaksi kertaa päivässä ja viikonloppuna kerran kello kymmeneen mennessä. Pukutilat ovat avoinna kello 8–21.

Suosittelemme sinulle