Hyppää sisältöön

Tietojärjestelmäongelmat koettelivat odotetusti Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäistä toimintaviikkoa

Hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikaisen mukaan järjestelmien muutoksista johtuneita sisäisiä häiriöitä on havaittu ja ratkottu onnistuneesti.

Asiakas odottaa vuoroaan Paraisten terveysaseman vastaanotossa.
Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei havainnut asiakkaiden asiointiin mittavasti vaikuttaneita ongelmia. Kuva Paraisten terveysasemalta. Kuva: Arash Matin / Yle
Hannu Vähämäki

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittaneen Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäisellä toimintaviikolla ei ilmaantunut laajoja, asiakkaiden asiointiin mittavasti vaikuttaneita ongelmia.

Järjestelmien muutoksista johtuneita sisäisiä häiriöitä on havaittu ja ratkottu.

– Olemme pystyneet turvaamaan asiakkaiden palvelut. Olemme tyytyväisiä siihen, että laajoja palvelukatkoja ei ole syntynyt, sanoo hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen tiedotteessa.

Martikaisen mukaan lähiviikkojen aikana keskitytään toiminnan vakiinnuttamiseen. Tietojärjestelmiin liittyvien tunnusten, laitteiden ja järjestelmien muutokset ovat ennakoidusti aiheutaneet hankaluuksia ensimmäisten päivien aikana.

– Ammattilaisemme ovat ratkaisseet ongelmia hyvin, arvioi Martikainen.

Esimerkiksi sähköinen ajanvarausjärjestelmä eTerveyspalvelut on ollut ensimmäisellä viikolla poissa käytöstä Turussa, Loimaalla, Naantalissa, Oripäässä ja Paraisilla.

Tilannetta on korjattu kiireellisenä ja järjestelmät toimivat nyt osittain. Palvelu pyritään saamaan täysimuotoisesti käyttöön heti ensi viikon alussa.

Sähköisten palveluiden käyttökatkon aikana asiakkaita pyydetään odottamaan kiireettömissä ajanvarauksissa viikonlopun yli. Mikäli asia vaatii nopeampaa yhteydenottoa, tulee soittaa oman terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon.

Myös potilaiden lääkitystietoja käsittelevässä järjestelmässä todetut ongelmat saatiin pääosin ratkaistua keskiviikkona. Varotoimenpiteenä osassa yksiköistä käytetään toistaiseksi paperisia lääkelistoja.

Suosittelemme sinulle