Hyppää sisältöön

Brittisijoittaja ryhtyy pyörittämään Puolangalla hotellia, jonka taustayhtiö joutui konkurssiin

Paljakan rinteet, Bistro- ja Riekko-rinneravintolat sekä Paljakan Caravan alue Puolangalla pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Paljakan laskettelurinteet ja rinneravintola Riekko.
Paljakan rinteiden ja rinneravintoloiden avaamisesta ei ole brittiläissijoittaja George Handin mukaan tällä hetkellä suunnitelmia. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Riikka Oosi

Laskettelukeskus Paljakan tulevaisuus Kainuun Puolangalla vaikuttaa olevan toistaiseksi avoin.

Rinteiden ja rinneravintoloiden toiminnasta vastannut yhtiö joutui konkurssiin, mutta sen omistaja, brittiläinen sijoittaja George Hand kertoo Ylelle sähköpostitse ottavansa Hotelli Paljakan toiminnan hoitoonsa lyhyellä aikavälillä.

Paljakan rinteet, Bistro- ja Riekko-rinneravintolat sekä Paljakan caravan-alue pysyvät Handin mukaan sen sijaan toistaiseksi suljettuina.

Kainuun käräjäoikeus asetti viime viikolla rinteitä ja rinneravintoloita pyörittävän North Finlandia Travelsin konkurssiin. Yhtiö on on vastannut Paljakan laskettelurinteiden, rinneravintoloiden, caravan-alueen sekä Hotelli Paljakan palveluista keväästä 2019 alkaen.

Hand omistaa North Finlandia Travelsin lisäksi Paljakassa muun muassa välinevuokrausta harjoittavan yhtiön.

North Finlandia Travelsin velkojina ovat Verohallinto ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Oikeus totesi yhtiön maksukyvyttömäksi. Hand, joka kertoo olevansa tällä hetkellä yhtiön ainut osakkeenomistaja, ei aio näillä näkymin valittaa tuomiosta.

Rinteiden avaamista selvitetään

Hand aikoo nyt siis ryhtyä pyörittämään hotellin toimintaa itse, ja suunnitelmissa on tarjota ennalta tilattuja majoituspalveluita Hotelli Paljakassa vähintään 15 hengen ryhmille. Hotellin toiminnallisen valmiuden uskotaan kuitenkin kasvavan kuluvan vuoden aikana.

Rinteiden, rinneravintoloiden sekä caravan-alueen kohtalo riippuu Handin mukaan konkurssipesälle määrätyn pesänselvittäjän päätöksistä.

Hand kertoo olevansa sitoutunut kehittämään Paljakkaa, ja mahdollisuuksia rinne- ja ravintolapalveluiden avaamiseksi mahdollisimman pian kartoitetaan. Tällä hetkellä niiden avaamisesta ei kuitenkaan ole tarkkoja suunnitelmia.

Alueella myös sijaitsevan Paljakkatalon keilahalli ja kahvila ovat olleet avoinna vuodenvaihteen ajan. Ne sekä välinevuokrauspalvelut ovat kuuluneet Handin omistuksessa olevan Mäkinäköala Oy:n liiketoimintaan viime huhtikuusta keväästä alkaen, eikä niillä ole Handin mukaan mitään tekemistä North Finlandia Travelsin kanssa.

Hand kertoo olevansa täysin sitoutunut Paljakkaan sijoittajana. Hän aikoo jatkaa yhteistyötä Puolangan kunnan kanssa, ja Handin mukaan heillä on yhteinen näkemys Paljakan laajentamisesta. Hän kertoo olevansa optimistinen Paljakan tulevaisuudesta lomakohteena.

Suosittelemme sinulle