Hyppää sisältöön

Italialaishiihtäjä jäi käsittämättömän kauas Tour de Skin kisassa – hämmentävä moka sai joukkuekaveritkin repeämään

Ruotsalaishiihtäjä William Poromaan mielestä on vaikuttavaa, että Mikael Abram jatkaa Tour de Skillä, vaikka on jäänyt 13 minuuttia kärjestä. Tiistain kisassa hän hävisi voittajalle yli kymmenen minuutia.

Mikael Abram.
Mikael Abramille sattui kömmähdys. Kuva: All Over Press
Mika Halonen

Johannes Hösflot Kläbo voitti maastohiihdon Tour de Skin kolmannen etapin, tiistaina hiihdetyn 10 kilometrin väliaikalähdön.

Kläbolla kesti matkassa 21 minuuttia ja 38,5 sekuntia. Iivo Niskanen ja Ruotsin Leo Johansson keskeyttivät. Maaliin asti hiihtäneistä hitain oli italialainen Mikael Abram.

Abramin sijoitus oli 77:s ja loppuaika 32.06,6. Hän jäi Kläbosta yli kymmenen minuuttia, tarkalleen 10.28,1.

Sijalle 76 hiihtänyt Slovenian Miha Simenc hävisi voittajalle 3.08,7.

Mitä ihmettä siis?

Abram kertoi ruotsalaislehti Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun), että hän hiihti ylimääräisen 3,3 kilometrin lenkin.

– Se oli sataprosenttisesti oma vikani. Ei ollut mitään erityistä, mitä tapahtui. Luulin, että pitää hiihtää neljä kierrosta, eikä kolme. En tiedä, miksi luulin niin.

Ruotsalaistähti William Poromaa repesi Expressenin mukaan nauramaan, kun hän kuuli tapauksesta.

– Olen kuullut tapauksista, että hiihtäjä lähtee väärälle reitille, mutta kääntyy takaisin. En ole koskaan kuullut, että joku hiihtää kokonaisen extra-kierroksen.

Toinen italialaishiihtäjä, Federico Pellegrino, kertoi Expressenille, että Italian maajoukkueessa Abramin mokasta riitti hupia pitkälle iltaan saakka.

– Mutta sitten meidän piti lopettaa vitsailu. Voit kuvitella, että hän (Abram) ei ollut kovin iloinen. Hänen kisansa ennen mokaa ei ollut huono.

Loistavan Tour de Skin toistaiseksi hiihtänyt Pellegrino vitsaili vielä, että hänkin on sortunut samanlaisiin virheisiin, mutta vain 8–10-vuotiaana.

Pellegrino kuitenkin huomautti, että vastaavia virheitä voi hyvinkin sattua, sillä rankan kisan aikana ”happi hiihtäjien aivoista on vähissä”. Italialaistähden mukaan keskiviikon 20 kilometrin kisassa valmentajat sitten pitivät huolen, että jokainen hiihtäjä tietää, mitä kierrosta mennään.

Tour de Ski jatkuu perjantaina sprinteillä Val di Fiemmessä. Kläbo johtaa miesten kokonaiskisaa 12 sekunnilla ennen Pellegrinoa ja 14 sekunnilla ennen Pål Golbergia.

Abram on viimeisenä, 13 minuuttia kärjestä, mutta yhä mukana Tourilla. Keskiviikkona hiihdetyssä 20 kilometrin takaa-ajossa hän tuli maaliin jälleen yli kymmenen minuuttia kärkeä perässä.

Abram vahvisti, että aikoo jatkaa Tour de Skitä myös Val di Fiemmeen. Ruotsalaishiihtäjä Poromaa kuvaili Abramin sitkeyttä ”vaikuttavaksi”.

Tour de Ski jatkuu perjantaina perinteisen sprinteillä. Suora lähetys TV2:ssa, Areenassa ja Yle-sovelluksessa klo 13.20.

Suosittelemme sinulle