Hyppää sisältöön

Rovaniemen palloseura pääsee vihdoin rakentamaan tulevaisuutta uuden alun kautta

Rovaniemen palloseuran historian rankin vuosi oli yllätyksiä täynnä. Seura oli konkurssin partaalla ja sen organisaatio jouduttiin perustamaan uudelleen. Uuteen vuoteen seuran johto lähtee luottavaisin mielin.

RoPS juhlii ainoaa maalia.
Rovaniemen palloseuran naisjoukkue jatkaa kakkosdivisioonassa myös vuonna 2023. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Raimo Torikka

Rovaniemen palloseuran ennen joulua valitun puheenjohtajan Matti Poikajärven mukaan talousahdinko jatkuu suurten velkojen vuoksi, mutta yllätykset alkavat olla kaivettu jo esiin.

Viime vuoden lopussa Rovaniemen palloseura lähti uuden hallituksen ja toiminnanjohtajan voimin rakentamaan seuran perustuksia uudelleen.

Joulukuussa järjestettiin Uusi Alku -kampanja, jonka avulla RoPS lähinnä etsi seuraan sitoutuneita tahoja ja ihmisiä.

– Sillä haimme tavallaan tuntumaa, että kuinka moni haluaa olla uudessa alussa mukana. Saimme myös mukavasti videotervehdyksiä. Siitä jäi mukava maku ja saimme positiivista virettä, luonnehtii kampanjaa puheenjohtaja Matti Poikajärvi.
Meneillään on myös ”kausarihaaste”, jossa tavoitteena on myydä 1000 kappaletta 99 euron kausikorttia. Keskiviikkoon mennessä kausilippuja oli myyty noin 400 kappaletta.

Kortilla pääsee kaikkiin miesten ja naisten edustusjoukkueiden ensi kauden peleihin.

– Ei tämä Uusi Alku -kampanja nyt rahallisesti suuri ponnistus ollut, mutta kyllä sillä ja kaikilla muilla pienillä sekä isommilla kassavirroilla on kuitenkin merkitystä, toteaa Poikajärvi.

Poikajärven mukaan kevään aikana on tarkoitus viritellä vielä kampanjaa kausikorttien myynnin vauhdittamiseksi, koska tavoitteeseen on yhä reippaasti matkaa.

Iloinen mies katsoo kameraan. Taustalla kokousväkeä lähdössä pois kokouksesta.
Rovaniemen palloseuran tuore puheenjohtaja Matti Poikajärvi on luottavainen seuran tulevaisuuden suhteen. Kuva: Juha Mäntykenttä

Ensi kesän joukkueita on alettu rakentaa

Rovaniemen palloseuran mies- ja naisjoukkueet pelaavat ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Lähtökohtana on, että joukkueet kootaan lähinnä omista kasvateista.
– Sopimuksia tehdään parhaimmillaan ja runkona on viime vuoden joukkue, josta iso osa jatkaa. Siihen haemme vielä täydennyksiä, kertoo Matti Poikajärvi.

Joukkueiden osalta noin puolet sopimuspelaajista on kasassa. Tavoitteena on saada noin 25 pelaajaa joukkueiden runkoon.

Pelaajapalkkioita ei joukkueiden pelaajille tulevalla kaudella makseta, joten suurimmat menoerät syntyvät matkoista ja miesten joukkueen osalta valmennuksesta.

Miesten kakkosdivisioonan kauteen RoPS budjetoi noin 110 000 euroa ja naisten joukkueelle jonkin verran vähemmän, koska valmennukseen ei budjetoida yhtä paljon kuin miesten joukkueelle.

Poikajärven mukaan seuran uutta alkua on nyt päästy käynnistelemään rauhassa, koska uusia luurankoja ei ole enää marraskuun jälkeen ponnahtanut esille.

Entisestä puheenjohtajasta tehdyn tutkimuspyynnön osalta ei ole tapahtunut mitään uutta ja Poikajärvi uskoo, että poliisi on keräämässä aineistoa.

– Me autamme tietenkin aktiivisesti ja vastataan materiaalipyyntöihin jos niitä tulee. Kyllä pikku hiljaa taas aurinko alkaa nousta. Seurassa uskotaan kovasti siihen, sanoo puheenjohtaja Matti Poikajärvi.

Voit keskustella aiheesta 6.1 klo 23 saakka.

Lue lisää:

Rovaniemen Palloseura välttää välittömän konkurssin –rahaa saatu kokoon yli 60 000 euroa

RoPSin toiminnanjohtaja Jari Näsman: "Seura ei ole menossa konkurssiin" – seurasimme vuosikokousta hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle