Hyppää sisältöön

Krista Pärmäkoski joutuu jättämään Tour de Skin kesken huippuasetelmista – Suomen hiihtotähti sairastui yöllä yhtäkkiä: ”Tuntuu pahalta”

Kolmantena Tour de Skin kokonaistilanteessa ollut Pärmäkoski joutuu jättämään hiihtokiertueen kesken. Pärmäkoski kertoo, että kyseessä on vatsatauti.

Krista Pärmäkoski maalissa Rukalla.
Krista Pärmäkoski ehti tällä viikolla Tour de Skillä napata kauden ensimmäiset palkintokorokesijansa ennen sairastumistaan. Kuva kaudenavauksesta Rukalta. Kuva: Tomi Hänninen - Chilipictures
Roope Visuri,
Laura Arffman

Krista Pärmäkoski on sairastunut ja joutuu jättämään Tour de Skin kesken. Hiihtoliiton mukaan kyseessä ei ole koronavirustartunta.

– Mun Tour päättyi tähän aamuun. Valvotun yön jälkeen koitin vielä tsempata, mutta mahatauti vie nyt naisesta voiton. Tuntuu pahalta, Pärmäkoski viestitti itse Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Pärmäkoski oli ennen sairastumistaan hiihtänyt mainiosti Tour de Ski -kiertueella. Hän oli kokonaistilanteessa kolmantena 1 minuutin ja 5 sekuntia Ruotsin Frida Karlssonia perässä ennen kahta viimeistä kilpailua Val di Fiemmessä.

Norjan Tiril Udnes Weng oli 24 sekuntia edellä Pärmäkoskea toisena.

Pärmäkoski nappasi tällä viikolla kauden ensimmäiset palkintokorokesijansa, kun hän oli Oberstdorfissa toinen sekä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa että 20 kilometrin takaa-ajokilpailussa vapaalla hiihtotavalla.

Perjantaina Pärmäkoski ylsi perinteisen hiihtotavan sprintissä finaaliin, jossa hän oli viides.

Yle Urheilu tavoitti Suomen maajoukkueen päävalmentajan Teemu Pasasen Val di Fiemmestä huoltokopilta. Pasasen mukaan Pärmäkoski sairastui yöllä.

– Todella harmi, kun hän oli näin hyvissä asemissa Tourilla. Krista olisi voinut taistella kärkisijoista ja jopa voitosta Tourilla. Tämä harmittaa varmasti kovasti Kristaa ja meitä muitakin, Pasanen totesi.

Teemu Pasanen kommentoi Krista Pärmäkosken sairastumista.

Yle Urheilun tietojen mukaan Pärmäkoski kävi perjantaina illalla lenkillä ja oli myös joukkueen mukana palaverissa ennen kuin vatsatauti alkoi yöllä.

Sairastuminen on iso lovi taloudellisesti. Tour de Skin kokonaiskilpailun voittaja olisi saanut 80 000 euroa, kakkonen 60 000 euroa ja kolmonen 40 000 euroa.

Lisäksi sairastuminen tarkoittaa iskua taloudellisesti sekä urheilullisesti maailmancupin kokonaistilanteeseen. Pärmäkoski oli ennen päivän kisaa myös maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena Tiril Udnes Wengin ja Frida Karlssonin takana.

Suomen maajoukkueesta Jasmi Joensuu joutui jo perjantaina jättämään Tour de Skin kesken vatsataudin takia.

– Totta kai mahatauti voi vielä tarttua muihinkin. Kaikki mahdolliset toimet on tehty Tourillakin. Näille ei aina mahda mitään, Pasanen toteaa.

Pärmäkosken jääminen sivuun tarkoittaa, että Kerttu Niskanen nousee nyt Tour de Skin kokonaistilanteessa neljänneksi.

– Nyt jatketaan Touria ihan normaalisti. Ei siinä sen kummempaa. Kerttu on hyvissä asemissa ja varmasti taistelee kärkisijoista, Pasanen sanoo.

Tour de Ski jatkuu lauantaina naisilla 15 kilometrin yhteislähtökilpailulla perinteisellä hiihtotavalla. Suora lähetys käynnistyy kello 12.40 TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa.

TILANNE 5/7 OSUUDEN JÄLKEEN (6.1.)

1. Frida Karlsson SWE 1.47.04
2. Tiril Udnes Weng NOR + 0.41
3. Lotta Udnes Weng NOR + 1.27
4. Kerttu Niskanen FIN + 1.32
5. Katharina Hennig GER + 1.52
6. Rosie Brennan USA + 2.21
7. Astrid Öyre Slind NOR + 2.35
8. Heidi Weng NOR + 2.58
9. Nadine Fähndrich SUI + 3.27

17. Anne Kyllönen FIN + 4.26

Päivitetty kello 11.11. Lisätty tieto Pärmäkosken Instagram-päivityksestä.

Päivitetty kello 11.35. Lisätty päävalmentaja Pasasen kommentit.

Päivitetty kello 11.49. Lisätty Yle Urheilun tiedot vatsataudin äkkinäisestä alkamisesta.

Suosittelemme sinulle