Hyppää sisältöön

Pankkipomo virtsasi naisen päälle lentokoneen bisnesluokassa, Intian poliisi pidätti miehen kohun jälkeen

Uhrin mukaan henkilökunta ei huomioinut riittävästi hänen ahdinkoaan lennolla. Intian ilmailuviranomaiset ovat antaneet varoituksen Air Indialle tapauksen huonosta hoidosta.

Air Indian Airbus A320 laskeutumassa Tribhuvanin kansainväliselle lentoasemalle Kathmandussa. Kuvituskuva. Kuva: Nicolas Economou / AOP
Mikko Leppänen

Intialainen lentoyhtiö Air India on joutunut erikoisen virtsakohun keskelle.

Yhtiön kahdella erillisellä mannertenvälisellä lennolla on sattunut parin kuukauden sisällä välikohtaukset, joissa miesmatkustaja on virtsannut naismatkustajan päälle matkustamossa.

Enemmän huomiota saanut tapaus sattui 26. marraskuuta lennolla New Yorkista Delhiin, kun päihtynyt liikemies virtsasi iäkkään naisen päälle bisnesluokassa.

Nainen oli joutunut istumaan pitkään virtsasta märällä istuimellaan, vaikka bisnesluokassa olisi ollut vapaita paikkoja. Air India ei tehnyt ilmoitusta tapahtuman jälkeen Delhin lentoaseman poliisille.

Intian ilmailuviranomaiset antoivat tällä viikolla Air Indialle varoituksen, koska se ei ollut ajoissa ilmoittanut välikohtauksesta.

Intialainen monialayhtiö Tata Group omistaa Air Indian. The Times of India -lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että nainen oli kirjoittanut valituskirjeen Tata Groupin hallituksen puheenjohtajalle.

Lehden mukaan uhri kertoi kirjeessään, että hänen vaatteensa, kenkänsä ja laukkunsa olivat täysin virtsassa ja että lentoemäntä tarkasti tilanteen ja suihkutti laukkuun desinfiointiainetta.

Yhtiö myöntää toimineensa huonosti

Air India ilmoitti tänään lauantaina, että se on siirtänyt syrjään tehtävistään yhden lentäjän ja neljä matkustamohenkilökunnan jäsentä tapauksen tutkinnan takia.

– Air India myöntää, että se olisi voinut hoitaa tämän asian paremmin sekä ilmassa että maassa. Yhtiö ryhtyy toimenpiteisiin, lentoyhtiön toimitusjohtaja Campbell Wilson sanoi tiedotteessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Air India aikoo muun muassa tarkastella lennoilla tapahtuvaan alkoholitarjoiluun liittyviä käytäntöjään.

Intian media kertoi lauantaina, että epäilty on pidätetty. Hän työskenteli johtotehtävissä yhdysvaltalaisen pankkiyhtiö Wells Fargon Mumbain toimistossa. Yhtiö ilmoitti perjantaina, että mies on saanut potkut tekonsa takia.

Air Indian toisella lennolla Pariisista Delhiin tapahtui joulukuussa vastaavanlainen välikohtaus, jossa päihtyneeksi epäilty miesmatkustaja virtsasi naisen peitolle matkustamossa, kertoo intialainen uutiskanava NDTV (siirryt toiseen palveluun).

Joulukuun tapauksessa lentäjä ilmoitti tapahtuneesta Delhin lentoaseman lennonjohdolle. Turvajoukot ottivat tekijän kiinni koneen laskeuduttua Delhiin.

NDTV:n mukaan tekijä ja uhri pääsivät sopuun, joten tapahtuneesta ei aloitettu poliisitutkintaa.

Voit keskustella aiheesta su 8.1. klo 23 asti.

Lähteet: AFP, Reuters

Suosittelemme sinulle