Hyppää sisältöön

Kerttu Niskanen ihmetteli, mutta Frida Karlsson esitti täysin toisenlaisen näkemyksen – valmentaja paljasti yhteisen sopimuksen kärkitaistossa

Kerttu Niskanen ei pitänyt siitä, että hän joutui tekemään liikaa töitä. Frida Karlssonin mukaan kisassa nähtiin häneltä, Niskaselta ja kilpailun voittajalta fantastinen peliliike.

Kerttu Niskanen före Frida Karlsson i spåret.
Kerttu Niskanen ja Frida Karlsson 15 kilometrin yhteislähtökisassa karkaamassa muilta. Niskasen mukaan hän joutui tekemään liikaa töitä yksin. Kuva: Lehtikuva
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kerttu Niskanen sijoittui lauantaina kolmanneksi 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa Tour de Ski -kiertueella Val di Fiemmessä. Niskanen karkasi yhdessä Saksan Katharina Hennigin ja Ruotsin Frida Karlssonin kanssa muista.

Niskanen jäi kuitenkin loppukirissä kolmanneksi. Hennig otti uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa. Tour de Skitä johtava Karlsson oli toinen.

Niskanen hämmästeli Ylelle Karlssonin ja Hennigin toimintaa, sillä hän tekemään paljon töitä vetäessään kärkikolmikkoa.

– Vähän pelkäsin, että vetohaluja ei löydy keltään. Suunnattomasti ihmettelen, mikseivät Katharina ja Frida lähteneet vetämään porukkaa. Oltaisi yritetty vuorotellen vetää ja tehdä lisää eroa. Tuntui, että kaikki työ jäi harteilleni, Niskanen sanoi.

Kerttu Niskanen taipui loppukirissä kolmanneksi.
Kerttu Niskasen hämmästeli kilpakumppaniensa toimintaa.

Frida Karlssonin henkilökohtainen valmentaja ja Saksan maajoukkuevalmentaja Per Nilsson puolestaan hehkutti suojattejaan. Nilssonin mukaan Hennig, Karlsson ja Niskanen olivat keskustelleet yhteisestä taktiikasta ennen kisaa. Kolmikko oli tehnyt yhteisen sopimuksen muilta karkaamisesta.

– Kun on Tourin loppu, ei haittaa auttaa toisiaan. Ei tule liikaa kiihdytyksiä ja pysähdyksiä. Se auttoi kärkikolmikkoa, joten se oli hyvä, Nilsson totesi Aftonbladetille.

– Frida hiihti taktisesti hyvän kisan, vaikka hän hieman häiviskin. Hän oli kuitenkin fantastisen hyvä lopussa sijoittumisensa kanssa.

Karlssonin mukaan hän, Hennig ja Niskanen halusivat pitää vauhtia kisassa.

– Se oli voittava peliliike, kun me kaikki olimme korokkeella. Tällaisissa kisoissa on vaikea repiä eroa, mutta pystyimme silti tekemään sitä taakse, Karlsson sanoi.

Niskanen kertoi Yle Urheilulle hiihtäneensä kokonaiskisaa ajatellen. Jos hän olisi halunnut voittaa, suomalainen olisi tyytynyt toiseen taktiikkaan.

– Yritin vain ajatella kokonaistouria tänään. Saisi eroa niihin, jotka kamppailevat kanssani samoista sijoista, Niskanen totesi.

Norjan kaksossisaret Tiril Udnes Weng ja Lotta Udnes Weng olivat ainakin häviäjien puolella. Lotta Udnes Weng putosi kuudenneksi. Tiril Udnes Weng jatkaa toisena, mutta ero Frida Karlssoniin kasvoi 1 minuuttiin ja 12 sekuntiin. Kerttu Niskanen häämöttää ennen Alpe Cermisin nousua vain 25 sekunnin päässä.

Tiril Udnes Weng kamppaileekin enää omien sanojensa mukaan palkintokorokesijasta Niskasta ja kumppaneita vastaan. Norjalaistähden mukaan Karlsson on jo liian kaukana.

– Ero vaan kasvaa huomenna, Tiril Udnes Weng totesi Aftonbladetille.

Suosittelemme sinulle