Hyppää sisältöön

Johannes Kläbo käsittämättömässä voittoputkessa – Toni Roponen teki kiehtovan havainnon muusta kärkiporukasta: ”Mielenkiintoinen asetelma”

Johannes Kläbo on voittanut tähän mennessä kaikki Tour de Skin kilpailut. Lauantaina sijalle 15 yltänyt Perttu Hyvärinen ei odota innolla Alpe Cermisin loppunousua.

Johannes Kläbo on ollut Tour de Skillä pitelemätön.
Joel Sippola,
Laura Arffman
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuusi kisaa, kuusi voittoa. Johannes Kläbo on ollut pysäyttämättömässä vireessä tämänvuotisella Tour de Skillä.

Lauantaina Val di Fiemmen 15 kilometrin perinteisen yhteislähdössä norjalaistähti ratkaisi pelin itselleen uskolliseen tapaan loppusuoralla. Toinen oli Norjan Pål Golberg ennen pienen yllätyksen tehnyttä Italian Francesco de Fabiania. Isompi yllätys oli neljänneksi yltänyt kanadalainen Antoine Cyr, joka taipui podiumsijasta vain yhden sadasosan.

– De Fabiani on ollut täällä aina vahva. Hän näytti taas, että tämä on hänen matkansa, Yle Urheilun kommentaattori Toni Roponen analysoi italialaisen kolmossijaa.

Voitostaan huolimatta Kläbo pystyi kasvattamaan johtoaan vain neljällä sekunnilla toisena olevaan Ruotsin (1.02) Calle Halfvarssoniin. Golberg on Tourilla kolmantena minuutin ja 14 sekuntia Kläbolle jääneenä.

Kläbo lähtee sunnuntaina Tourin päättävälle etapille suurena voittajasuosikkina, mutta kakkossijasta käydään todennäköisesti kova kilpailu. Alpe Cermisin nousua yleensä hyvin hiiihtänyt Norjan Simen Hegstad Krüger on viidentenä 43 sekuntia Halfvarssonille jääneenä. Norjan Hans Crister Holund on 17 sekuntia Krügerin perässä.

– Sekä Krüger että Holund voivat nousta vielä kolmen joukkoon. He ovat parhaimmillaan niin paljon parempia kiipijöitä kuin Calle, Golberg ja Federico Pellegrino. Mielenkiintoinen asetelma huomista ajatellen, Roponen ennakoi.

Perttu Hyvärinen hiihtää Oberstdorfissa Tour de Ski -kiertueella.
Perttu Hyvärinen myönsi raskaan Tourin vaatineen jo veronsa. Kuva: IMAGO/Eibner/ All Over Press

”Ei kerrota kilpakumppaneille”

Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 15:s. Hän nousi kokonaiskisassa kolmella pykälällä sijalle 19.

– Ei kerrota muille kumppaneille, mutta minä alan olemaan aika väsynyt. Kaikki otettiin, mitä irti saatiin. Ei tuo sija häävi ole, mutta pieni aikaero keulaan.

– En ole vielä niin hyvässä kunnolla kuin parhaimmillani olen ollut. Oli väsynyt kroppa, mutta huolto onnistui tänään todella hyvin.

Millaisella innolla loppunousuun?

– Ei se ole millään lailla kiva. Viimeisen päälle vihaan sitä. Kun se muuttui yhteislähdöksi, ensimmäisen 2,5 kilometrin aikana on kiire hankkia hyvä paikka letkasta. Pitkällä suoralla ei ohitella ollenkaan. On myös iso merkitys, mistä asetelmista nousuun pääsee.

Suosittelemme