Hyppää sisältöön

Huuhkajien ja Ruotsin maaottelu illalla Yle Areenassa – Manchester Cityn junioreissa pelaava Tomas Galvez odottaa debyyttiä

Jalkapallolupaus, kaksoiskansalainen Tomas Galvez, 17, on valitsemassa Suomen maajoukkueen Englannin sijasta. Asia saa sinetin, mikäli laitapuolustaja debytoi Huuhkajien miehistössä tänään Ruotsia vastaan.

Manchester City nuori laitapuolustaja Tomas Galvez
Manchester Cityn nuori laitapuolustaja Tomas Galvez on todennäköisesti yksi Huuhkajien viidestä ensikertalaisesta Ruotsi-ottelun avauksessa. Kuva: Visionhaus/Getty Images
Timo Uusitalo

Huuhkajien ja Ruotsin harjoituspeli suorana Yle Areenassa maanantaina klo 20.40.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue leireilee Portugalin Algarvessa, jossa se kohtaa Ruotsin ja Viron harjoitusotteluissa. Mukana on paljon maajoukkueen ensikertalaisia.

Päävalmentaja Markku Kanerva haluaa nähdä esimerkiksi, miten vasemman laitapakin paikalla viihtyvä, wingbackin ominaisuudet omaava Tomas Galvez pärjää A-maajoukkuetasolla.

– Galvez on pelannut pääosin Manchester Cityssä U18-pelejä, mutta oli yhdessä Cityn miesten harjoitusottelussa jo penkillä. Hän on ollut mukana Suomen U19-maajoukkueessa ja nyt on ollut hienoa tutustua kaveriin Portugalin leirillä. Hänellä on mahdollisuus tehdä valintoja Englannin ja Suomen välillä. Mikäli hän pelaa Ruotsi-ottelussa, homma lienee sitten selvä, Kanerva taustoittaa.

Tomas Galvez, Robert Ivanov, Niilo Mäenpää ja Richard Jensen ovat maajoukkueen käytettävissä vain Ruotsi-ottelussa.

– Maajoukkuessa pelaaminen on kunnia, ja olen siitä tosi innoissani. Toivottavasti saan mahdollisuuden Ruotsi-ottelussa ja voin näyttää siinä osaamistani. Matsin jälkeen lähden Englantiin, vahvisti Galvez.

”Jos täällä onnistuu, osakkeet nousevat varmasti”

Valmentaja Kanerva korostaa, että Portugalin talvileiri sekä varsinkin siellä pelattavat kaksi virallista maaottelua ovat isoja näyteikkunoita. Ne ovat uusille, nouseville suomalaiskyvyille viimeinen sauma näyttää tasonsa ennen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja.

– Jos onnistuu näissä peleissä, osakkeet nousevat varmasti. Näyteikkuna se on ennen muuta niille, jotka haikailevat seurasiirtoa, Kanerva täsmensi ja viittasi puheillaan esimerkiksi Aston Villan ”kolmosvahti” Viljami Sinisaloon, 21, ja ulkomaille haikailevaan, FC Hongan 19-vuotiaaseen maaliruiskuun Agon Sadikuun.

Watfordin junioriakatemiasta Cityn haaviin kesällä 2021 ponnistaneen Galvezin lyhyen uran yksi mieleenpainuvimmista hetkistä ajoittui joulukuulle, kun hän pääsi mukaan Manchester Cityn edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Kentälle hän ei päässyt Girona-pelissä, mutta tutustui reissun aikana Erling Braut Haalandiin, Kevin De Bruyneen ja kumppaneihin.

– Se oli tosi antoisa kokemus. He olivat kaikki mukavia, reiluja, ammattilaisia ja aina valmiina auttamaan. Juttelin myös valmentaja Pep Guardiolan kanssa. Jos minulta kysytään, hän on maailman paras (valmentaja), Galvez hehkutti.

Huuhkajien ja Ruotsin harjoituspeli suorana Yle Areenassa maanantaina klo 20.40. Yle näyttää myös Huuhkajien ja Viron ottelun torstaina klo 18.

Suosittelemme sinulle