Hyppää sisältöön

Harri Heliövaaralle uran neljäs ATP-turnausvoitto – ”Tämä tarkoittaa, että olen ihan maailman kärjessä”

Turnausvoitto nostaa 33-vuotiaan Heliövaaran nelinpelin maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hymyilevät voittopokaali käsissään.
Harri Heliövaaran (oikealla) ja Lloyd Glasspoolin kausi alkoi täydellisesti Australiassa. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool ovat voittaneet tenniksen Australian Adelaiden ATP250-turnauksen nelinpelin finaalin. Turnausvoitto on Heliövaaralle uran neljäs ja parivaljakon kolmas yhteinen.

Loppuottelussa kaksikko kaatoi brittiläisen Jamie Murrayn ja uusiseelantilaisen Michael Venusin luvuin 6–3, 7–6(7–3). Finaali kesti tunnin ja 19 minuuttia.

– Täytyy olla tyytyväinen, parempaa alkua vuodelle ei olisi voinut saada. Tämä viikko oli todella onnistunut, olimme kentällä todella hyviä. Oli todella luottavainen olo, Heliövaara iloitsi Yle Urheilulle.

Turnausvoitto nostaa 33-vuotiaan Heliövaaran nelinpelin maailmanlistalla yhdeksänneksi.

Harri Helövaara ja Lloyd Glasspool juhlivat voittoa.
Voiton ratkettua riemu repesi. Kuva: Getty Images

– Se, että nousee kymmenen parhaan joukkoon, on niin hieno juttu. Tästä voi olla ylpeä. Tämä on todella hieno juttu, sillä viimeisen parin vuoden aikana on tapahtunut todella paljon. Tämä tarkoittaa, että olen ihan maailman kärjessä, jo kertaalleen uransa lopettanut Heliövaara sanoi.

Suomalais-brittiläinen duo pelasi viime kaudella finaaleissa seitsemän kertaa. Heliövaaran mukaan pari on nyt henkisesti valmiimpi pelaamaan finaaleissa.

– Tämä on kolmas vuosi Lloydin kanssa yhdessä ja kehitystä tulee edelleen. Nyt näkyy, että teimme treeneissä ennen kauden alkua oikeita asioita. Ei meillä ole enää henkisesti tyhjä olo, kun olemme päässeet finaaliin. Nyt se tyhjä olo tulee vasta, kun olemme voittaneet finaalin.

– Meillä on iso tavoite voittaa tänä vuonna titteleitä. Tämä on realistinen tavoite, johon uskomme ja keskitymme.

Heliövaaran ja Glasspoolin urakka jatkuu ensi viikolla, kun duo pelaa toisen turnauksen Adelaidessa ennen viikon päästä alkavaa Australian avointa.

– Pelaamme mielellämme paljon matseja. Toivottavasti ensi viikollakin tulee paljon pelejä. Täytyy pitää huolta, että ei vedä itseänsä piippuun, sillä täällä on kuumat olosuhteet.

Suosittelemme