Hyppää sisältöön

Tämä näky tyrmistytti: Kerttu Niskanen laitettiin juhlimaan ilman tietoa tuupertuneesta Frida Karlssonista – näin kisapomo vastaa kritiikkiin

Ylen selostamossa hämmästeltiin, miksi Tour de Skin palkintojenjako pidettiin ilman tietoa Frida Karlssonin tilasta. Myös norjalainen hiihtolegenda Petter Northug reagoi voimakkaasti ratkaisuun.

Roope Visuri

Tour de Ski -kiertueella nähtiin hämmentävä palkintojenjako naisten kilpailussa, kun vain Kerttu Niskanen ja Tiril Udnes Weng kävivät pokkaamassa palkintonsa kokonaiskilpailusta.

Aiemmin maalissa tuupertunut kokonaiskilpailun ykkönen Frida Karlsson ei ollut mukana palkintojenjaossa. Hänet kuulutettiin kyllä voittajaksi, hänelle taputettiin sekä Karlssonin kunniaksi soitettiin Ruotsin kansallislaulu.

Tilanne hämmästytti Ylen selostamossa.

– Aavistuksen hämmentävä hetki. Jotenkin tuntuisi sopivammalta jakaa palkinnot sitten, kun Karlssonin tilanteeseen saadaan lisäselvyyttä, selostaja Kimmo Porttila totesi.

– Samaa mietin. Olisi ollut tärkeää kunnioittaa Frida Karlssonin tilannetta, asiantuntija Toni Roponen jatkoi.

Norjassa oltiin myös tyrmistyneitä. Norjan TV2:n lähetyksessä kisaa kommentoinut hiihtolegenda Petter Northug reagoi voimakkaasti, kun palkintojenjako alkoi.

– Mitä tapahtuu? Tässä on palkintoseremonia Ruotsin kansallislaulun kera ilman Frida Karlssonia palkintokorokkeella, Northug ihmetteli.

– Tämä ei ole hyvä juttu. Järjestäjän olisi pitänyt odottaa, kunnes Frida olisi ollut tolpillaan. Tällaista tapahtuu ehkä kerran elämässä.

Myös joukkuetoverit Anna Dyvik ja Moa Ilar ottivat kantaa aiheeseen Aftonbladetissa.

– Tuo on vähän harmillista. Pitäisi odottaa, Dyvik sanoi.

– Se on harmi. Frida ansaitsisi seistä korokkeella ja saada kuulla ihmisten hurraukset, kehut ja kiitokset. Frida veti maagisen Tourin, Ilar sanoi.

Ruotsin valmentaja kertoi, että Karlsson oli menettänyt tajuntansa minuutiksi tultuaan maaliin. Ruotsalaistähti antoi kaikkensa kovassa Alpe Cermisin loppunousussa. Karlsson tuli nousun maaliin 15. sijalla.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihdon kilpailukoordinaattori Doris Kallen vastasi kritiikkiin Aftonbladetille.

– Mietimme, mitä tehdä. Saimme kuitenkin tiedon, ettei Frida nousisi nopeasti ylös. Sitten meillä on tv-yhtiöt ja miehet hiihtämässä. Ja muut hiihtäjät menossa palkintokorokkeelle, Kallen sanoi Aftonbladetille.

Aftonbladet kysyi Kallenilta, pohtivatko he naisten palkintojenjaon järjestämistä miesten kisan jälkeen.

– Moni hiihtäjä haluaa mennä kotiin heti kisansa jälkeen. Muut hiihtäjät olisivat missanneet palkintojenjaon, jos olisimme odottaneet. Meillä ei olisi ollut joka tapauksessa täyttä palkintokoroketta. Tunsimme, että meidän piti mennä eteenpäin, Kallen totesi.

Ruotsalaistähti Karlsson ei ollut tilanteesta moksiskaan.

– Yksi ensimmäisistä kysymyksistäni herättyäni oli, että milloin palkintojenjako on. Mutta olisi ollut outoa viedä minut sinne paareilla, Karlsson sanoi Expressenille.

Suosittelemme