Hyppää sisältöön

Pikku-Nauvo saa kevyen liikenteen väylän vuonna 2024

Destian mukaan erillinen väylä on turvallisempi kuin pientareiden levennys. Uusia siltoja ei tiesuunnitelma sisällä.

Ihmisiä viettämässä iltaa terassilla.
Pyöräilymahdollisuudet paranevat suositulla Saariston Rengastiellä. Ihmisiä viettämässä kesäiltaa Nauvossa heinäkuussa 2021. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tarja Hiltunen

Paraisten Nauvoon rakennetaan kevyen liikenteen väylä.

Tie tulee Pikku-Nauvoon Ernholmantien ja Prostivikin lauttasataman väliselle tieosuudelle. Väylän pituus on noin 13 kilometriä. Jalankulku- ja pyöräilyväylä rakennetaan pääosin kolme metriä leveänä erillisenä väylänä Saaristotien pohjoispuolelle.

Tiehankkeen suunnittelevan Destia Oy:n mukaan erillinen jalankulku- ja pyöräilyväylä on turvallisempi vaihtoehto kuin tien pientareiden leventäminen.

Uusia siltoja ei rakenneta, vaan jalankulku- ja pyöräily ohjataan nykyisten siltojen kautta ja nopeusrajoitusta alennetaan.

– Tiesuunnitelma valmistuu kevään 2023 aikana. Suunnitelman toteuttamiseen on myönnetty lisämääräraha valtion perusväylänpidon momentille 800 000 euroa. Rahoituksella toteutetaan Prostvikin lauttarannan ja Prostvikin kylän välinen osuus tiesuunnitelmasta. Osuus rakennetaan vuonna 2024, kertoo Destia tiedotteessaan.

Tiesuunnitelman esittelytilaisuus pidetään keskiviikkona 11. tammikuuta kello 17 Framnäsin nuorisoseurantalolla. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Suosittelemme