Hyppää sisältöön

Kuokkalan sillan voi nyt neuloa vaikka villasukkaan – Jyväskylä on saanut ensimmäisen oman neulemallin

Jyväskylä-Seura on valinnut ensimmäiseksi Jyväskylä-kuvioksi Heta Vaattovaaran ehdotuksen. Lasten ja nuorten ehdotuksista on valittu kolme tunnustuspalkinnon saajaa.

Heta Vaattovaara on suunnitellut neulottavaksi Jyväskylä-kuvion. Kuvan vasemmassa reunassa malli näkyy kudottuna ja oikeassa se on aseteltu ruudukkoon neulemalliksi.
Heta Vaattovaara on suunnitellut neulottavaksi Kuokkalan sillan ensimmäiseen Jyväskylä-kuvioon. Kuva: Jyväskylä-Seura
Marja Roiha

Jyväskylä-Seura kutsui loppusyksyllä 2022 lapsia ja nuoria ideoimaan Jyväskylä-kuvion, joka sopisi neulottuna esimerkiksi villasukkiin ja muihin neuleisiin.

Ensimmäiseksi Jyväskylä-kuvioksi valittiin 27-vuotiaan luokanopettajaopiskelijan Heta Vaattovaaran ehdotus.

– Jyväskylä on minulle kotikaupunki keskellä Suomen kauneinta luontoa. Yhdistin omaan kuvioehdotukseeni luontoa, valon kaupunkia ja yleisesti Jyväskylän kaupunkimaisemaa. Pääosassa on Kuokkalan silta, joka tervehtii ensimmäisenä Jyväskylään saapuessa kulkijaa, kertoo Jyväskylästä kotoisin oleva Vaattovaara.

Raadin mielestä Vaattovaaran ehdotus oli kokonaisuudessaan hyvin hallittu ja valmis.

Toiseksi Jyväskylä-kuvioksi valittiin 11-vuotiaan Reittu Häkkisen ehdotus.

– Ehdotukseni kuvaa on Jyväskylän keskustaa, jossa ihmiset sopivat tapaavansa. Jos minulta kysyttäisiin, mitä minulle tulee mieleen Jyväskylästä, mieleeni tulisi Kompassi, kertoo ehdotuksestaan Häkkinen.

Raadin mielestä Häkkisen ehdotus oli herkkä ja luova piirros Jyväskylän keskustan Kompassista.

Kolmannen Jyväskylä-kuvion tunnustuspalkinnon saavat sisarukset, 4-vuotias Aurelia ja 6-vuotias Lidia Silvast. Raati halusi nostaa esille myös nuorimpia ehdotusten tekijöitä.

Ensimmäisen tunnustuspalkinnon saaja sai 800 euron edestä lähinnä lahjakortteja ja toiseksi valittu tunnustuspalkinnon saaja sai myös lahjakortteja. Pienen muistamisen saivat myös kolmanneksi valitun tunnustuspalkinnon saajat.

Määräaikaan mennessä Jyväskylä-Seura sai kaikkiaan 65 ehdotusta. Ehdotusten tekijät olivat 4–27-vuotiaita lapsia ja nuoria.

– Toivomme, että Heta Vaattovaaran ja Reittu Häkkisen Jyväskylä-kuviot näkyvät monenlaisina toteutuksina. Kuvioiden yhteyteen voi liittää myös sanan Jyväskylä, sanoo Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpää.

Heta Vaattovaaran Jyväskylä-villasukkien neuleohje on maksutta saatavilla Jyväskylä-Seuran nettisivulta www.jyvaskylaseura.fi

Suosittelemme sinulle