Hyppää sisältöön

Armian taklaus aiheutti tappelun, Puljujärvi pudotti hanskat – seurasiirto saanut Tolvasen uuteen lentoon, Saros jälleen ilmiliekeissä

NHL-kierroksen suomalaisnimet olivat Eeli Tolvanen ja Juuse Saros. Tolvanen kirjasi tehot 1+1 ja Saros torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Koiruuksissa kunnostautuivat Jesse Puljujärvi ja Joel Armia.

Jonne Niemeläinen

Viidennen perättäisen voittonsa jääkiekon NHL:ssä napannut Seattle Kraken selätti vieraissa Montreal Canadiensin 4–0. Joulukuussa Krakenin riveihin siirtynyt Eeli Tolvanen summasi mittelöstä tehot 1+1.

Tolvanen teki ottelun avausosuman maalin kulmalta avauserän seitsemännellä minuutilla. Hän siirsi kiekon sisään maalin kulmalta suoraan puolustaja Vince Dunnin syötöstä. Saman erän loppupuolella Tolvanen oli Dunnin 3–0-maalin ykkössyöttäjä.

Tolvanen on onnistunut hyvin uuden seuransa riveissä, missä hän on pelannut siirtonsa jälkeen viisi ottelua tehoin 3+2. Tolvanen, 23, siirtyi Seattlen paitaan joulukuussa Nashville Predatorsista.

23-vuotias Tolvanen on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 18 ottelua tehoin 5+4.

Kraken on tällä kaudella eniten vierasmaaleja tehnyt joukkue NHL:ssä. Montreal-pelin neljä maalia nostivat Seattlen vierasmaalien määrän jo 82:een.

Tolvasen joukkuetoveri Joonas Donskoi oli sivussa ylävartalovamman vuoksi. Kaksi maalia Montrealin edellisessä ottelussa tehnyt Joel Armia jäi nyt pisteittä.

Armian taklaus aiheutti tappelun, Puljujärvi pudotti hanskat

Armia nousi esiin kolmannessa erässä rumalla tavalla, kun hän taklasi selkään Vince Dunnia. Tämän jälkeen Armia joutui Canadiens-pelaajien tuupittavaksi ja tilannetta seurasi Krakenin Ryan Donaton ja Montrealin Jake Evansin tappelu.

Armia sai tempustaan kahden minuutin jäähyn ja Donato ja Evans saivat iskujenvaihdostaan viiden minuutin rangaistukset.

Yön kierroksella myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi pudotti hanskansa vieraspelissä Los Angelesia vastaan. Puljujärvi tappeli jo toisen kerran tällä kaudella.

Puljujärvi taklasi toisessa erässä keskialueella Viktor Arvidssonia ja Kingsin Phillip Danault hyökkäsi suomalaisen kimppuun. Puljujärvi sai taklauksestaan kaksiminuuttisen ja tappelusta viisiminuuttisen.

Puljujärvi hävisi tappelun ja Oilers pelin maalein 3–6.

Sarokselle kauden ensimmäinen nollapeli

Tolvasen lisäksi kierroksen suomalaisonnistujiin kuului myös nollapelin Nashville Predatorsin maalilla torjunut Juuse Saros. Veräjänvartija venyi kiekon eteen 38/38 kertaa, kun Predators haki 3–0-vierasvoiton Ottawa Senatorsilta.

Nollapeli oli ottelun ykköstähdeksi valitulle Saroksella kauden ensimmäinen ja uran 18:s.

Hirmuvireeseen äitynyt Saros teki edellisessä ottelussaan seurahistoriaa, kun hän venyi kiekon eteen 64/67 kertaa voitokkaassa Carolina-pelissä. Viimeisessä kahdessa ottelussaan suomalainen tähtivahti on torjunut yhteensä 102/105 laukausta.

– Minä vain yritin nähdä kiekon ja lukea peliä. Minulla on ollut viime peleissä kiekko-onnea mukana. Paljon laukauksia on tullut, mutta en ole väsynyt, Saros summasi.

Illan pelin jälkeen Saros kiitteli joukkuetovereitaan, jotka blokkasivat 22 vetoa.

– Suurimmaksi osaksi tuntui hyvältä. Sain paljon apua joukkuetovereilta, kun kaverit blokkasivat kiekkoja ja selvitimme alivoimat. Täytyy antaa paljon tunnustusta koko joukkueelle.

Saros on esiintynyt tällä kaudella 30 ottelussa torjuntaprosentilla 92,1. Hänen torjuntaprosentti on tällä hetkellä taalaliigan kahdeksanneksi paras.

Mainiota tulokaskautta pelaava Predators-hyökkääjä Juuso Pärssinen kirjasi Ottawa-pelistä yhden syöttöpisteen, kun hän oli Filip Forsbergin 3–0-maalin ykkössyöttäjä. Tällä kaudella 25 pelistä 13 (3+10) pistettä rohmunnut Pärssinen on nyt kolmen ottelun mittaisessa tehoputkessa.

NHL-kierroksen tulokset:

Buffalo-Philadelphia 0–4

Montreal-Seattle 0–4 SEA: Tolvanen 1+1

Ottawa–Nashville 0–3 NSH: Pärssinen 0+1, Saros 38/38 torj.

Los Angeles–Edmonton 6–3

Suosittelemme sinulle