Hyppää sisältöön

Kemi jatkaa osallistavaa budjetointia – kaupunkilaiset päättävät tänä vuonna 30 000 eurosta

Kemi ehdottaa osallistavan budjetoinnin teemaksi kaupunkikeskustan viihtyisyyden ja vetovoiman kehittämistä. Kävelykadulle on kuitenkin jo olemassa oma määräraha.

Kemin osallistavan budjetoinnin teemaksi esitetään kaupunkikeskustan viihtyisyyden ja vetovoiman kehittämistä. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Kemin kaupunginhallitus päätti maanantaina jatkaa osallistavaa budjetointia.

Tänä vuonna kaupunkilaiset saavat päättää 30 000 euron käytöstä. Ehdotukset voivat olla pienimuotoisia investointeja, joilla hankintaan jotain uutta tai korjataan käytössä kulunutta.

Ehdotusten teemaksi esitetään tällä kertaa kaupunkikeskustan viihtyisyyden ja vetovoiman kehittämistä. Kävelykadun kehittämistä ei kuitenkaan voi ehdottaa, sillä siihen on jo budjetoitu oma määräraha.

Esityksiä on mahdollisuus tehdä Kemin www-sivulle avattavalla lomakkeella. Kysely on tänä vuonna kaksivaiheinen, jossa ensin kerätään ehdotuksia ja sitten niitä kannatetaan.

Eniten kannatusta saaneet ehdotukset tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi kevään aikana.

Aiempina vuosina osallistavaa budjetointia on käytetty esimerkiksi uimarannan kuntolaitteisiin, kuntoportaisiin sekä vaellusreitin rakentamiseen ja puiden istuttamiseen hiilinieluiksi.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle