Hyppää sisältöön

Kuusi ihmistä ja koira kolarissa Ikaalisissa: huono ajokeli on aiheuttanut paljon kolareita Uudellamaalla ja Pirkanmaalla

Lumisade, pöllyävä lumi ja jäiset tienpinnat hankaloittivat liikennettä suuressa osassa Suomea.

Pakettiauto on ajanut penkkaan.
Ikaalisissa pikkubussi joutui peräänajossa syvälle penkkaan. Kuva: Juha Kokkala / Yle
Pasi Punkari,
Anu Leena Hankaniemi,
Ulla Malminen

Ajokelin huononeminen aiheutti tiistaina useita peltikolareita eri puolilla Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun liikennettä.

Ysitiellä Tampereella sattui illalla kuuden jälkeen onnettomuus, jossa loukkaantui tämänhetkisen tiedon mukaan neljä henkilöä. Onnettomuus sattui Alasjärven liittymästä Aitovuoren liittymän suuntaan. Kyseessä oli pelastuslaitoksen mukaan kahden auton nokkakolari, ja kolmas auto oli lisäksi osallisena kolarissa. Onnettomuudessa loukkaantui tämänhetkisen tiedon mukaan neljä henkilöä.

Tiistaina neljän jälkeen sattui kaksi onnettomuutta valtatie 3:lla Pirkanmaalla. Toinen Lempäälässä ja toinen Ikaalisissa.

Lempäälässä kolarissa oli osallisena peräti 13 henkilöä, kun bussi, kuorma-auto ja kolme henkilöautoa törmäsivät Tampereen suuntaan menevillä kaistoilla. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli peräänajo.

Pelastuslaitos tarkensi myöhemmin tiedotteessa, että kyse oli rekan sijaan kuorma-autosta.

Ensihoito tarkasti kolarissa olleet paikan päällä, eikä kukaan loukkaantunut. Yksi henkilöautoista säilyi ajokelpoisena, muut siirrettiin pois moottoritieltä. Kuorma-auto vaurioitui hinauskuntoon. Kolari hidastaa liikennettä Tampereen suuntaan.

Pakettiauto on penkassa syvällä.
Pakettiautossa olleet eivät pelastuslaitoksen mukaan loukkaantuneet vakavasti. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Ikaalisissa puolestaan rekka ja pikkubussi törmäsivät. Kuusi henkilöä ja koira oli osallisena kolarissa. Pikkubussi ajautui ulos tieltä, kun rekka ajoi sen perään risteyksessä. Pikkubussissa oli viisi henkilöä ja koira. Kaikki selvisivät kolarista ilman vakavaa loukkaantumista.

Onnettomuudessa Lempäälässä oli monta ajoneuvoa.
Lempäälässä onnettomuudessa oli pelastuslaitoksen mukaan bussi, kuorma-auto ja kolme henkilöautoa. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Huono ajokeli ja lyhyitä turvavälejä

Kolareista selvittiin tämänhetkisen tiedon mukaan lähinnä peltivaurioilla tai lievillä loukkaantumisilla.

Ylen toimittaja Juha Kokkala raportoi liikenteestä, että Vaasantiellä ajetaan rauhallisesti. Sen sijaan Tampereen läntisellä kehätiellä hän näki turhia ohituksia ja liian lyhyitä turvavälejä.

Lumisade, pöllyävä lumi ja jäiset tienpinnat ovat hankaloittaneet liikenteen sujumista tiistaina maan etelä- ja keskiosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Pirkanmaalla oli tiistaina talvinen ajokeli.
Kuva on otettu tiistaina Lahdentieltä Kangasalta. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Valtatie 9:llä Urjalassa puolestaan odotti päivällä useampi raskas ajoneuvo pari tuntia pysähdyksissä liukkauden takia.

Kangasalla valtatiellä 12 liikenne ohjattiin onnettomuuspaikan ohitse ramppien kautta ennen kello kolmea sattuneen liikenneonnettomuuden vuoksi. Onnettomuus sattui Lamminrahkan liittymän kohdalla. Tiellä sattui peräänajo molemmilla kaistoilla.

Tampereen Läntisellä kehätiellä puolestaan oli parikin onnettomuutta tiistaipäivän aikana.

Talvinen ajokeli valtatiellä 12 Kaivannon kanavan kohdalla Kangasalla.
Tiistaina oli talvinen ajokeli valtatie 12:lla Kaivannon kanavan kohdalla Kangasalla. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Sarankulman ja Lakalaivan välisellä osuudella sattui kello 11:n jälkeen kolmen henkilöauton ja kuorma-auton välinen onnettomuus. Tämän onnettomuuden raivaustyöt haittasivat muuta liikennettä pari tuntia. Liikenne palautui normaaliksi kello 13:n jälkeen.

Aamupäivällä henkilöauto ajautui kaiteen päälle Pirkkalan liittymän ja Linnakorven liittymän välisellä tieosuudella. Puoli yhdeksän aikaan aamulla samalla kohdalla suistui henkilöauto ulos tieltä.

Espoossa neljän auton ketjukolari ruuhkautti liikennettä

Tiistaina myös Uudellamaalla on sattunut useita liikenneonnettomuuksia.

Iltapäivällä noin puoli kolmen aikaan yksi henkilöauto suistui Ykköstieltä Palojärven ja Vihti-Veikkolan liittymien välillä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Myös Lohjalla Nummen liittymän ja Pitkämäen tunnelin välillä liikenne seisoi onnettomuuden vuoksi aamupäivällä.

Lisäksi Espoossa Turveradantien ja Kehä I:n liittymän välillä Helsingin suuntaan ajettaessa sattui onnettomuus, joka ruuhkautti liikennettä. Kyseessä oli neljän auton ketjukolari, jossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Raskaita ajoneuvoja on myös aamun aikana jäänyt teille jumiin, mistä on aiheutunut ajoittaista liikennehaittaa. Lahdenväylällä Tuusulan kohdalla tiellä oli rikkoutunut ajoneuvo, jonka vuoksi kaista Helsinkiin oli suljettu liikenteeltä.

Voit keskustella aiheesta 11.1. kello 23. asti.

Korjaus kello 17.42: Pelastuslaitos tarkensi myöhemmin tiedotteessa, että kyse oli rekan sijaan kuorma-autosta.

Korjaus kello 18.22 Korjattu Valkeakoski yhdessä lauseessa Ikaalinen-paikkakunnalla.

Suosittelemme sinulle